Patricia Ţig a pierdut dramatic, după ce a ratat trei mingi de meci, la Dubai

Jucătoarea română de tenis Patricia Maria Ţig.
Jucătoarea română de tenis Patricia Maria Ţig. (Getty Images)

Patricia Ţig (locul 112 WTA) a pierdut dramatic în ultimul set după ce a condus cu 5-3 şi 40-0 în partida cu germanca Tatjana Maria (locul 87 WTA) în primul tur al turneului ITF de la Dubai, cu premii în valoare de 100.000 USD. După aproape trei ore de joc, scorul final a fost 7-6(5), 2-6, 7-5 în favoarea jucătoarei din Germania.

După un prim set echilibrat adjudecat în tie break de Tatjana Maria, în vârstă de 32 de ani, cu scorul de 7-6 (5), Patricia a revenit
în setul 2, pe care l-a câştigat cu 6-2. În decisiv însă, după ce a condus cu 5-1 şi 5-3, 40-0 a ratat trei mingi de meci consecutiv pe propriul serviciu, iar adversara a revenit şi a câştigat setul cu 7-5.

Datorită accidentărilor avute în ultimul timp de Patricia, aceasta a fost a cincea înfrângere consecutiv a româncei în circuitul ITF, proba de simplu.

În proba de dublu, Patricia Ţig şi Elena Bogdan vor întâlni perechea georgiano-britanică Mariam Bolkvadze / Emily Webley-Smith.

În proba de simplu a turneului de la Dubai a rămas în competiţie Ana Bogdan (locul 121 WTA), care în optimi va juca cu slovaca Viktoria Kuzmova (locul 52 WTA), favorită 2.