Patronii clubului Colectiv răspund în faţa Parchetului, în calitate de suspecţi

Cei trei patroni ai localului, unde un incendiu a secerat vineri seara zeci de vieţi, au fost chemaţi la Parchetul General pentru audieri.
Tragedia de la clubul Colectiv
Tragedia de la clubul Colectiv (Poza Alex Sanda)

UPDATE: "În cursul zilei de astăzi, 2 noiembrie 2015, au fost aduşi cu mandat numiţii Costin Mincu, Alin George Anastasescu şi Paul Gancea (acţionari ai clubului mai sus menţionat), pentru a fi audiaţi în calitate de suspecţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă", a precizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), potrivit unui comunicat de presă citat de Agerpres.

***

Patronii clubului Colectiv, scena tragediei ce a lăsat în urmă zeci de morţi şi peste 150 de răniţi, s-au prezentat luni la Parchetul General, relatează Realitatea.net.

Potrivit sursei citate, cei trei aveau feţele acoperite şi nu au dorit să facă declaraţii pentru presă.

Cei trei acţionari urmează să fie reaudiaţi, după ce au fost citaţi să se prezinte la Parchetul General, mai arată sursa citată. O primă rundă de audieri a avut loc sâmbătă dimineaţă, când aceştia au dat primele explicaţii în faţa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

În cursul zilei de luni, procurorii continuă audierile la Parchetul General în dosarul penal deschis in rem pentru faptele de omor calificat şi distrugere calificată. Pe lângă suspecţi, la Parchet s-au prezentat, în calitate de martori, mai multe victime ale tragediei de vineri care, din fericire, au scăpat doar cu răni minore.

Reamintim că vineri noaptea, în clubul Colectiv a izbucnit un incendiu soldat cu 30 de morţi şi peste 150 de răniţi din care 90 în stare foarte gravă sau critică.

În urma primelor cercetări a reieşit că în club s-a folosit un sigur extinctor din trei la stingerea incendiului iar la amenajarea localului s-au folosit materiale ignifuge foarte ieftine. Mai mult, potrivit presei, clubul nu avea autorizaţie de la pompieri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne