Patronul City Insurance, cumnatul lui Adrian Năstase, presiuni asupra conducerii ASF pentru a-i proteja firma

(cugetliber.ro)

Patronul firmei de asigurări City Insurance, Dan Odobescu - cumnat al fostului lider PSD Adrian Năstase, prin căsătoria cu sora Danei Năstase -, a făcut numeroase presiuni asupra conducerii ASF în încercarea de a-şi proteja afacerea cu poliţe RCA, relatează Adevărul.

„Am informaţia că lideri PSD ar fi intervenit în mod direct, în repetate rânduri către conducerea ASF transmiţându-le instrucţiuni de protejare a lui City Insurance şi Euroins. Cristian Roşu (vicepreşedinte ASF – n. red.) mi-a recunoscut mie, de faţă cu un martor, că a primit nenumărate telefoane 'de sus' în legătură cu cele două companii.

Era pur şi simplu îngrozit să dea ochii cu Odobescu care înjura pe faţă conducerea ASF. Am asistat şi eu o dată la asta, chiar în luna iunie când am auzit nişte înjurături foarte urâte în instituţie şi l-am recunoscut pe cel care înjura în gura mare: Dan Odobescu”, au declarat pentru „Adevărul” surse apropiate discuţiilor.

Potrivit sursei citate, City Insurance a fost scoasă ilegal de sub redresare financiară în 2018 la solicitarea expresă a conducerii ASF. Deloitte făcea atunci un Audit lui City. ASF a intervenit şi a transmis o adresă prin care a recunoscut valabilitatea extrasului de cont al lui City, astfel încât, Deloitte să verifice doar alte aspecte. Acea adresă ar fi fost semnată de un director din ASF, la solicitarea expresă a unei persoane din conducerea instituţiei. De aceea nicio firmă de audit nu a găsit nimic în neregulă cu acele extrase de cont. Pentru că au primit instrucţiuni din partea ASF să nu verifice acele extrase de cont.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne