Paul al României a fost prins la Paris. "Prinţul" e la un pas de "Palatul Rahova"

Prinţul Paul
Prinţul Paul (printulpaulderomania.ro)

"Prinţul" Paul al României a fost prins la Paris şi se află în custodia autorităţilor franceze, urmând să fie prezentat judecătorilor în vederea extrădării în România, unde îl aşteaptă o pedeapsă de 3 ani şi 4 luni de închisoare în dosarul "Ferma Băneasa".

"În urma cooperării poliţieneşti internaţionale, dintre Poliţia Română şi autorităţile din Franţa, a fost depistat, în Paris, Paul-Philippe al României. În continuare se desfăşoară activităţile procedurale, în vederea predării acestuia, către ţara noastră", se arată într-un comunicat remis de Poliţia Română.

În decembrie 2020, poliţiştii nu l-au găsit acasă pe "Prinţul" Paul al României, condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale "Ferma Băneasa", în care prejudiciul se ridică la 140 de milioane de euro.

Astfel, Paul Philippe al României a fost pus sub urmărire internaţională, pe surse ieşind informaţia că acesta s-ar afla în Portugalia. Când poliţiştii au ajuns acasă la el pentru a pune în aplicare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea, au găsit-o doar pe soţia sa, Lia. Poliţiştii ar fi verificat atunci fiecare etaj al vilei, căutându-l pe condamnat până şi sub pat şi în dulapuri.

"Cu privire la persoana condamnată la pedeapsa cu închisoare, având în vedere că nu a fost găsită la domiciliu, se demarează procedura punerii în urmărire. Se demarează activitatea de obţinere a mandatului european de arestare şi implicit a urmăririi internaţionale", avea să anunţe ulterior Poliţia Bucureşti, astfel că, a doua zi, "Prinţul" Paul a ajuns pe lista persoanelor urmărite de Poliţia Română.

În dosarul "Ferma Băneasa" au mai fost condamnaţi afaceristul Remus Truică – la şapte ani de închisoare, israelienii Benjamin Steinmetz şi Tal Silberstein la câte cinci ani de închisoare.

Jurnalistul Dan Andronic a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.