Paula Seling şi Ovi reprezintă România la Eurovision

Paula & Ovi
Paula & Ovi (Captura Youtube)

În acest an, România va fi reprezentată la Eurovision de Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu (Ovi). Cei doi au câştigat finala selecţiei naţionale Eurovision, desfăşurată sâmbătă seara, la Teatrul "Sică Alexandrescu" din Braşov.

Paula Seling şi Ovi vor urca pe scena concursului, la Copenhaga cu piesa"Miracle", compusă de Ovidiu Cernăuţeanu, Phillip Halloun, Victor Forberg Skogberg şi Frida Amundsen. Melodia a fost selectată în urma punctajului primit de la juriul de specialitate (50%) şi prin televoting (50%). În urma televotului, Paula Seling şi Ovi s-au clasat pe locul doi, după Mirela Vaida Boureanu, însă având un punctaj mai mare din partea juriului, cei doi au fost desemnaţi câştigători.

Juriul selecţiei naţionale a Eurovision a fost format din: Mădălin Voicu (preşedintele juriului), Alexandra Cepraga, Nico, Nancy Brandes şi Bobby Stoica.

După anunţarea câştigătorului selecţiei Ovi şi Paula s-au declarat onoraţi că au fost desemnaţi să reprezinte România şi au promis să-i facă mândri pe români că i-au ales: "Va promitem că vom face tot ce putem ca să va facem mândri că ne-aţi ales pe noi", a declarat Paula Seling.

Concursul cântecului european Eurovision se va desfăşura în acest an la Copenhaga (Danemarca), pe 6, 8 şi 10 mai. "Miracle" va intra în a doua semifinala a concursului Eurovision, ce va avea loc pe 8 mai. Finala concursului Eurovision va avea loc pe 10 mai şi va fi transmisă de TVR.

Anul trecut, România a fost reprezentată la Eurovision de Cezar Ouatu, clasat pe locul al 13-lea cu piesa "It's My Life" (muzică şi versuri Cristian Faur).

Eurovision este una dintre cele mai cunoscute competiţii muzicale internaţionale şi este organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a Eurovision avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia.

Concursul a fost difuzat fără întrerupere, timp de 58 de ani, devenind unul dintre cele mai vizionate şi apreciate concursuri televizate din întreaga lume. Eurovisionul a lansat numeroase vedete precum ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Primul cântăreţ român care a urcat pe scena Eurovisionului a fost Dan Bittman, în 1994, cu piesa "Dincolo de nori" iar cele mai notabile performanţe din istoria participării ţării noastre la acest concurs au aparţinut Luminiţei Anghel & Sistem, clasaţi pe locul 3 în 2005 cu un punctaj de 158 de puncte, lui Mihai Traistariu care, cu piesa Tornero a adus României, în 2006, locul 4 în clasamet şi cel mai mare punctaj din istoria participărilor ţării noastre la finala Eurovision - 172 de puncte şi calificaţii de ieri, Paula Seling şi Ovi care s-au clasat pe locul trei la ediţia din 2010 a concursului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură