Pavel Filip: Democraţii susţin moţiunea de cenzură înaintată de PSRM împotriva Guvernului Maia Sandu

Prim-ministrul RM, Pavel Filip, la Bruxelles
Prim-ministrul RM, Pavel Filip, la Bruxelles (gov.md)

Preşedintele fracţiunii parlamentare Partidul Democrat, Pavel Filip, a anunţat de la tribuna Parlamentului că moţiunea de cenzură înaintată de PSRM împotriva Guvernului condus de Maia Sandu va fi susţinută de PDM.

„Astăzi luăm act de decizia Maiei Sandu de a pleca de la guvernare şi de a se lansa în campania pentru prezidenţiale. În 5 luni nu a reuşit să vină cu niciun proiect pentru oameni. Din contră, din răzbunare aţi anulat proiectele lansate de noi. V-aţi speriat că nu puteţi să gestionaţi această criză şi aţi decis să plecaţi. Aţi avut toată puterea, însă aţi rămas captivi propriilor puteri. Plahotniuc va ajutat să veniţi la guvernare, iar fără el nu puteţi exista”, a declarat Filip.

Potrivit UNIMEDIA, fracţiunea Partidul Sor a anunţat că se va abţine la vot privind moţiunea de cenzură, motivând că nu-şi doreşte să participe la „acest joc politic”.

Liderul fracţiunii parlamentare Partidul Acţiune şi Solidaritate, Igor Grosu, a punctat că „în această vară, Igor Dodon a preferat să paseze acest Guvern Blocului ACUM, sperând că noi nu vom reuşi. Noi însă am reuşit, iar acest personaj se simte frustrat. Frustrările sunt legate de anul 2020, când vor avea loc alegerile prezidenţiale. Când ne întâlneam în şedinţe restrânse, acest personaj tăcea, apoi lansa, prin diferiţi consilieri, diferite acuzaţii”.

Pe de altă parte, socialistul Bogdan Ţîrdea, o acuză pe Maia Sandu ca şi-ar dori să plece din funcţia de prim-ministru intenţionat pentru a se putea lansa în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale.

„Ce fel de luptă cu mafia, dacă vreţi propriul procuror? Spuneţi că facem jocuri pe sub masă, dar voi îi sunaţi pe democraţi de 4 ori pe zi şi pe noapte, atunci cine face aceste jocuri? Nu vă place Igor Dodon, dar cine v-a numit în funcţie? Nu Igor Dodon, oare? Ne sperie realizările Guvernului? Da! Aveţi succese doar pe Facebook, sunteţi un Guvern pe Facebook. Aţi compromis reforma Justiţiei, preţurile au crescut, scad exporturile în UE, transportatorii sunt în protest, iar ministerului de resort îi e în cot. La MAI, în 5 luni nu a fost arestat niciun mafiot, niciun raider, creşte rata crimelor!”, a afirmat Ţîrdea.