Pavel Filip nu a participat la inaugurarea lui Vladimir Zelenski „din motive de sănătate”

„Mulţi ani am făcut oamenii să râdă. În următorii cinci ani, voi face totul pentru ca oamenii să nu plângă”, a declarat noul preşedinte al Ucrainei, Vladimir Zelenski în cadrul evenimentului de depunere a jurământului.
Vladimir Zelenski ţinând discursul de inaugurare în funcţia de preşedinte al Ucrainei
Vladimir Zelenski ţinând discursul de inaugurare în funcţia de preşedinte al Ucrainei (Марків Михайло/POOL/hromadske.ua)

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) de la Chişinău, Tudor Ulianovschi, a participat la ceremonia de învestire a noului preşedinte al Ucrainei, Vladimir Zelenski, care a avut loc, luni, 20 mai, la Kiev deşi invitaţia de participare la ceremonie a fost lansată pentru Pavel Filip.

Potrivit unui comunicat MAEIE, prim-ministrul Republicii Moldova nu a putut fi prezent la eveniment „din motive de sănătate”.

În context, comentatorul Golea Anatolie a ţinut să sublinieze că Zelenski a venit pe jos la propria învestire, Kliciko cu bicicleta, iar Ulianovschi cu avionul.

În discursul său de învestire ce a avut loc în Rada Supremă, Zelenski a declarat că oprirea conflictului din Donbas şi luarea Crimeei anexate de Rusia sunt primele sale priorităţi. „Sunt gata să-mi pierd popularitatea, chiar şi funcţia, numai să fie pace, fără a pierde teritoriile noastre.”

Totodată, printre multe alte declaraţii, Zelenski le-a cerut deputaţilor ca, în decurs de două luni, să renunţe la imunitate, să introducă răspunderea penală pentru îmbogăţirea ilegală a funcţionarilor şi să-i demită pe Procurorul General şi ministrul Apărării.

„Mulţi ani am făcut oamenii să râdă. În următorii cinci ani, voi face totul pentru ca oamenii să nu plângă”, a conchis noul preşedinte al Ucrainei, Vladimir Zelenski, în cadrul ceremoniei de depunere a jurământului în calitate de preşedinte al Ucrainei, pentru un mandat de cinci ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe