Pe cine a ales Predoiu la şefia Parchetului General, DNA şi DIICOT

Cătălin Predoiu
Cătălin Predoiu

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, rezultatele selecţiei pentru conducerile Parchetului General, DNA şi DIICOT.

"Voi adresa preşedintelui României, Klaus Iohannis, următoarele propuneri de numire: pentru funcţia de procuror general al României, Gabriela Scutea, pentru funcţia de procuror şef al DNA, Crin Bologa, pentru funcţia de procuror şef al DIIOCT, Georgiana Hosu. Voi înainta propunerile către Consiliul Superior al Magistraturii - Secţia de procurori, în vederea avizării în termenul amendat iniţial de Ministerul Justiţiei, respectiv mâine, 22 ianuarie", a precizat Predoiu.

Ministrul Justiţiei a explicat că procedura este în curs, urmează etapa avizării la CSM şi ulterior decizia finală a preşedintelui României.

"Voi face câteva precizări cu privire la procedura de selecţie şi raţiunea selecţiei. După cum ştiţi, am desfăşurat o procedură laborioasă, bazată pe analiza unor dosare profesionale consistente şi anume interviuri temeinice, desfăşurate în deplină transparenţă, în faţa unei comisii de interviu compusă atât din reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei, cât şi din reprezentanţi ai CSM, INM, respectiv Academia de Studii Economice. Am ales candidaţii care au prezentat simultan competenţă şi experienţă. M-am ferit de experimente, pentru că situaţia în care se află Ministerul Public nu permite experimente", a declarat Predoiu.

Propunerea pentru Parchetul General

"Doamna procuror Gabriela Scutea a avut cea mai solidă prestaţie, cu cel mai solid dosar profesional depus dintre toţi candidaţii. O prestaţe aplicată, concretă, pertinentă şi plină de hotărâre. Este un procuror pentru care Ministerul Public nu prezintă necunoscute. A demonstrat cunoaştere, viziune, forţă şi substanţă profesională. De altfel, atât în cazul dânsei, cât şi în cazul celorlalţi, interviurile sunt filmate, încărcate pe siteul MJ, pot fi revăzute. Proiectul de management al doamnei Scutea a fost cel mai bun dintre toate prezentate. A acoperit complet atât partea de administraţie şi construcţie internă a MP, cât şi partea de reprezentare externă. Cunoaşte bine MCV şi este foarte bine cunoscută la Bruxelles."

Propunerea pentru DNA

"Domnul procuror Crin Bologa cunoaşte DNA, a lucrat în DNA şi nu avut nicio intersecţie cu pasivele DNA. A prezentat un proiect de management concret, complet, cu soluţii aplicate. Prestaţia la interviu a fost impresionantă, puternică şi echilibrată în acelaşi timp. Aduce garanţia că lupta anticorupţie va continua energic în condiţii de deplin respect al drepturilor şi garanţiilor procesuale."

Propunerea pentru DIICOT

"DIICOT prezintă particularitatea anchetelor transfrontaliere şi prin aceasta a cooperării interinstituţionale interne şi externe. Doamna procuror Georgiana Hosu stăpâneşte cel mai bine aceste dimensiuni. Proiectul de management a fost comprehensiv şi prestaţia echilibrată, susţinută de o cunoaştere panoramică a problemelor şi activităţii DIICOT."

Declaraţiile integrale în materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne