Pe marginea prăpastiei. Putin va ordona unui milion de ruşi să lupte în Ucraina [Novaya Gazeta]

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Getty Images)

Un milion de cetăţeni ruşi ar putea fi chemaţi să lupte în războiul din Ucraina, în cadrul campaniei de mobilizare a lui Vladimir Putin, potrivit unui raport al unui ziar rusesc citat de The Guardian.

Într-un discurs televizat adresat miercuri naţiunii, preşedintele rus a declarat că serviciul militar se va aplica doar "cetăţenilor care se află în prezent în rezervă, în special celor care au servit în forţele armate, au anumite profesii militare şi experienţă relevantă".

La scurt timp după anunţul lui Putin, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat că 300.000 de ruşi vor fi chemaţi în cadrul mobilizării care se va aplica "celor cu experienţă militară anterioară".

"Nu sunt oameni care nu au văzut sau auzit niciodată nimic despre armată", a spus el, adăugând că studenţii pot "continua să meargă la cursuri".

Însă Novaya Gazeta, un ziar rusesc independent care funcţionează în exil, a citat un oficial anonim din guvernul lui Putin care a declarat că planul real este de a chema la datorie un milion de persoane.

Sursa a declarat pentru ziar că un al şaptelea paragraf clasificat din decretul semnat miercuri de Putin permite Ministerului rus al Apărării să cheme un milion de persoane.

Sursa a menţionat: "Cifra a fost corectată de mai multe ori şi, în cele din urmă, s-a ajuns la un milion."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe