Pe timp de coronavirus Diacov propune alegerea preşedintelui în Parlament: Va fi imposibil să avem o campanie electorală normală

Dumitru Diacov, deputat PD
Dumitru Diacov, deputat PD (facebook.com / Dumitru Diacov)

Deputatul Partidului Democrat, Dumitru Diacov a menţionat că în ultimele zile tot mai des „oameni importanţi se dau cu părerea referitor la alegerile prezidenţiale”. Potrivit parlamentarului, „mulţi propun amânarea acestor alegeri, în legătură cu năpasta de coronavirus care a venit pe capul nostru”.

„Sunt de acord că efectul acestei nenorociri asupra societăţii noastre va fi unul greu de estimat astăzi. Sunt convins că va fi imposibil să avem o campanie electorală normală pe fundalul nenorocirilor care ne aşteaptă.

De aceea propun să discutăm nu despre amânarea acestor alegeri, ci despre revenirea la alegerea preşedintelui în Parlament. Preşedinţia trebuie să devină factor de stabilitate, de echilibru politic şi de consens naţional”, se arată într-o postare a lui Diacov pe contul său de Facebook, urmată de critici dure din partea cititorilor.

În opinia acestuia, liderii partidelor trebuie să lupte pentru executiv, pentru funcţia de prim-ministru şi posibilitatea de a realiza programul electoral al partidului, dar şi pentru dreptul de a forma majoritatea parlamentară, care asigură cu acte normative activitatea guvernului.

„Înţeleg, că momentul pentru astfel de discuţii nu este prea potrivit. Dar şi de amânat este aproape imposibil. La urma urmei, majoritatea ţărilor europene au un astfel de sistem de guvernare. Noi am încercat şi una, şi alta. Dar a venit timpul să luăm o decizie finală pentru Republica Moldova şi viitoarele generaţii!”, a mai scris deputatul PD.

„Domnule Diacov, înţelegem că sunteţi în coaliţie cu PSRM şi eventual deţinând majoritatea în Parlament, nu au nicio şansă alţi candidaţi în faţa candidatului coaliţiei, deja nu mai ştiţi cum să deţineţi puterea şi ca Dodon să rămână încă 4 ani. Oamenii vor ieşi în stradă cu siguranţă dacă se întâmplă acest lucru”, a comentat Botnaru Igor, un internaut.

„Dar cine a modificat legea anterior? Lichidaţi definitiv instituţia prezidenţială, apoi desfiinţaţi Parlamentul, restabiliţi Sfatul Ţării şi votaţi Unirea - doar aşa vă veţi spăla puţin de păcate!”, a adăugat Dorian Conea, un alt internaut.

De menţionat ar fi totuşi faptul că actuala majoritate parlamentară, numită Platforma Social Democrată (PSD) pentru Moldova, s-a format în ziua în care ministrul Sănătăţii anunţa că în Moldova au fost înregistrate 29 de cazuri de infecţie cu virusul Wuhan.

Deci, în timp ce sirenele ambulanţelor nu conteneau, iar medicii munceau pentru a salva vieţile persoanelor care au contractat virusul comunist, socialiştilor şi democraţilor le ardea de alianţe, „halal aşa guvernare”, a punctat atunci deputatul PAS, Dumitru Alaiba.

Tot atunci şi expertul în politici publice Ştefan Gligor a punctat că noi, moldovenii „suntem ʻafacereaʼ lor. De zeci de ani aceste feţe nu au coborât din fotolii de stat, şi Dodon şi Zina şi Filip şi alţii. Nu-i incomodează că în toţi aceşti ani ţara a fost furată, oamenii au sărăcit, disperat şi plecat. Nu au nicio remuşcare, uitaţi-vă la feţele lor impertinente şi bucuroase”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe