Pentagonul: Avioanele de luptă americane au încercat să intercepteze avioane de luptă siriene

Avioanele de luptă americane au încercat să intercepteze avioane al Forţei Aeriene Siriene în spaţiul aerian sirian, dar contactul a fost evitat deoarece avioanele guvernamentale au plecat înainte de sosirea americanilor, conform Pentagonului.
Avion de luptă al armatei siriene.
Avion de luptă al armatei siriene. (Captură Foto)

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, căpitanul Jeff Davis, a susţinut vineri că avioanele de luptă americane au încercat să intercepteze avioane siriene pentru a proteja consilierii americani care lucrează cu forţele kurde, după ce avioanele guvernului sirian au bombardat regiunea. „Consilieri militari” reprezintă un termen folosit deseori de armata americană pentru Forţele sale pentru Operaţiuni Speciale.

„Aceasta a fost o măsură pentru a proteja forţele coaliţiei”, a susţinut Davis, făcând referire la o alianţă condusă de SUA şi care aparent luptă împotriva teroriştilor din Statul Islamic ce operează în Siria. Dar, de cele mai multe ori, Washingtonul desfăşoară de unul singur loviturile aeriene în Siria.

Două avioane de luptă siriene Su-24 au atacat forţele kurde care se pregăteau împreună cu trupele americane pentru Operaţiuni Speciale în zona oraşului nord-estic Hasakeh. Totuşi, avioanele au părăsit zona înainte de sosirea avioanelor americane, a adăugat Davis.

El a declarat reporterilor că SUA a avertizat Siria prin canalul său de comunicare cu Rusia că va apăra trupele coaliţiei, adăugând că loviturile aeriene siriene „nu au avut un impact direct” asupra forţelor coaliţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe