Pentagonul: Avioanele ruse au încălcat spaţiul aerian al Ucrainei

Avioanele de război ruseşti pe aeroportul din Crimeea.
Avioanele de război ruseşti pe aeroportul din Crimeea. (captură youtube.com)

”În ultimele 24 de ore, un aparat de zbor rus a intrat, în repetate rânduri, pe teritoriul aerian ucrainean”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Steve Warren, îndemnând Moscova să ”ia imediat măsuri pentru de-escaladarea situaţiei”, a notat Reuters.

Avertizarea a venit la numai o zi după ce Pentagonul a criticat noile exerciţii militare iniţiate de Rusia lângă graniţa cu Ucraina.

Activitatea militară a Rusiei de-a lungul graniţei este ”periculos de destabilizatoare” şi provocatoare, a declarat Secretarul american al Departamentului de Apărare, Chuck Hagel.

Ofiţerul armatei SUA, generalul Martin Dempsey, a discutat la telefon cu omologul său rus, Valery Gerasimov, cu privire la situaţia din Ucraina.

Ucraina a mobilizat un ”grup substanţial de forţe” în apropierea graniţei cu Rusia, printre care şi trupe ale căror scop sunt misiunile de sabotaj, ar fi acuzat Gerasimov în timpul discuţiei telefonice cu Dempsey.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe