“Pentru limba română apăsaţi tasta 1” - Chirica taxat pentru derapaje gramaticale pe Facebook

Mihai Chirica, primarul Iaşului
Mihai Chirica, primarul Iaşului (Facebook - Mihai Chirica)

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost ridiculizat şi criticat, luni, după ce a postat, pe pagina sa de Facebook, un mesaj în care a repetat de trei ori aceeaşi greşeală gramaticală şi care mai conţinea şi numeroase virgule şi puncte plasate eronat, relatează Ziare.com.

Potrivit sursei citate, edilul a scris: “primul tramvai noi care v-a ajunge în Iaşi”, “prima serie de 7 tramvaie care v-a ajunge în acest an” şi “două luni v-a dura omologarea tramvaiului”.

După aproximativ o oră, textul a fost repostat. Corectat.

(Facebook / Mihai.Chirica.Iasi)

Totuşi, derapajul gramatical al primarului nu a rămas nepedepsit de internauţi.

Redăm câteva dintre comentariile postate de utilizatori de Facebook:

“Se scrie corect: va ajunge, va dura!!! Sunt verbe cu acţiune la timpul viitor!”.

“Pentru limba română apăsaţi tasta 1”.

“Activaţi-vă autocorectorul că vă faceţi de râs!”.

“Gramatica, bat-o vina! Iar şi-a scris singur textele”.

“Dom'primar, pe băiatul care vă face textele învăţaţi-l în ce cazuri se desparte în silabe un cuvânt. E grav ca pe pagina primarului unui oraş ca Iaşul să apară o asemenea greşeală!”.

Reamintim că Mihai Chirica a anunţat recent că se autosuspendă din funcţia de preşedinte interimar al Filialei Iaşi a PNL după ce, împreună cu city-managerul oraşului, Gabriel Harabagiu, a fost pus sub acuzare într-un dosar al DIICOT în care este acuzat că nu a sesizat organele judiciare cu toate că ştia de săvârşirea unei infracţiuni. Mai exact, edilul are calitatea de inculpat într-un dosar privind concesiunea unui teren al primăriei în cartierul Sărărie. Pe terenul respectiv, familia Asimionesei – cunoscută pentru publicaţia controversată BZI, dar şi pentru apropierea de Chirica - ar fi construit un bloc, deşi se angajase prin contract să construiască o pensiune.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne