Percheziţii DNA în urma unor suspiciuni de luare de mită. Medicul Beuran, în colimatorul procurorilor

Mircea Beuran
Mircea Beuran (Epoch Times România)

Procurorii DNA au anunţat, joi, efectuarea de percheziţii domiciliare la două adrese situate în municipiul Bucureşti, dintre care una la sediul unei instituţii publice. Potrivit G4Media, ar fi vorba de Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, şi domiciliul medicului Mircea Beuran, fostul şef al Secţiei de chirurgie. Procurorii au indicii privind o posibilă luare de mită.

"Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanţi ai mass media, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, săvârşite pe parcursul anului 2018.
În cursul zilei de 13 februarie 2020, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare la două adrese situate în municipiul Bucureşti, dintre care una la sediul unei instituţii publice.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare", anunţă DNA într-un comunicat publicat pe site-ul instituţiei.

Reamintim că o pacientă a luat foc pe masa de operaţie la Spitalul Floreasca din Capitală. Pacienta a murit pe 29 decembrie 2019 şi fusese operată deoarece suferea de cancer pancreatic. “Incidentul” a fost adus la cunoştinţa opiniei publice de deputatul USR Emanuel Ungureanu, potrivit căruia femeia a ars practic ca o torţă în timpul operaţiei, până ce un cadru medical s-a dezmeticit şi a aruncat pe ea o găleată de apă.

Ulterior, Ministerul Sănătăţii avea să anunţe că în urma investigării incidentului de la Spitalul Floreasca s-a concluzionat că tragedia a fost rezultatul unei erori umane, iar doctorul Mircea Beuran a fost demis din funcţia de şef al Secţiei Clinice de Chirurgie I.

“În urma analizei întregului material probator avut la dispoziţie, concluziile cercetării administrative dispuse de SCUB arată că incidentul s-a produs ca urmare a unor erori umane, comise de către echipă operatorie. Din raport reiese că prof. dr. Mircea Beuran, ca şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III a încălcat 10 obligaţii din cele 33, asumate prin contractul de administrare al secţiei. Date fiind măsurile dispuse din cercetarea administrativă s-a luat, printre altele, şi decizia încetării contractului de administrare a prof. dr. Mircea Beuran, din calitatea de şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III”, anunţa într-un comunicat de presă de la acea vreme Ministerul Sănătăţii.

De asemenea, Inspecţia Sanitară de Stat a anunţat că a aplicat amenzi în valoare de aproximativ 30.000 de lei pentru o serie de nereguli găsite la Spitalul Floreasca, penalizată fiind şi întreaga echipă operatorie, de la asistent până la şeful echipei.

Raportul Spitalului de Urgenţă, realizat după decesul femeii arse în timpul unei operaţii, arată că ”incidentul s-a produs ca urmare a unor erori umane, comise de către echipa operatorie”, iar ”Mircea Beuran, ca şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III a încălcat 10 obligaţii din cele 33, asumate prin contractul de administrare al secţiei”, mai precizează sursa citată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne