Peste 10 ani de închisoare pentru un escroc care a furat fonduri destinate copiilor bolnavi de cancer

Echipaj de Politie
Echipaj de Politie (Epoch Times România)

Marcel Florin Manciu, care a înşelat poate sute de persoane din întreaga ţară, furându-le banii prin cele mai abjecte metode posibile, va sta la închisoare pentru 10 ani şi 5 luni. Ultimele pe lista escrocului au fost mamele unor copii mici bolnavi de cancer care s-au trezit fără fondurile obţinute din donaţii necesare tratamentelor scumpe în spitale din străinătate, relatează Ziare.com.

Sentinţa este definitivă şi a fost dată de Curtea de Apel Bucureşti.

Potrivit sursei citate, orădeanul Manciu are o uriaşă carieră de escrocherii şi a fost condamnat până acum de instanţe din trei judeţe, Bihor, Mureş, Cluj, iar acum şi Bucureşti. Infractorul concepea scenarii bine ticluite şi se adresa persoanelor vulnerabile, fie bătrâni, fie oameni aflaţi în situaţii limită de viaţă, mame disperate aflate în spital cu copii bolnavi de boli incurabile.

De asemenea, escrocul se recomanda drept reprezentant al unei societăţi private aflate în relaţii contractuale cu Electrica şi mergea din casă în casă cerând taxe abonaţilor pentru “mentenanţă” sau inventa altceva pentru a fi cât mai credibil. A primit bani de la zeci, poate sute de persoane credule.

În plus, Manciu a clonat pagini de Facebook ale unei emisiuni de televiziune celebre (Acces Direct) sau ale unor fundaţii cu notorietate şi a strâns bani în numele acestora pentru copiii bolnavi sau pentru cazuri sociale.

Conform site-ului citat, Manciu a ajuns până acolo încât a urmărit site-urile acestor fundaţii, unde erau prezentate cazuri dramatice, a contactat oamenii care solicitau bani pentru tratamentul copiilor lor grav bolnavi şi le promitea sprijin financiar. S-a recomandat om de afaceri dispus să doneze 100.000 de euro, poliţist din Prahova impresionat de un anume caz, dispus să doneze nişte mii de euro sau reprezentatul unei societăţi care vrea să ajute financiar etc.

Le cerea în schimb părinţilor copii faţă verso ale cardurilor de credit pentru a putea face transferul banilor dintr-un cont într-altul.

Cu datele de care avea nevoie, continuă Ziare.com, Manciu a sunat la call-center-ul băncilor, şi-a schimbat vocea ca să pară femeia titular a contului şi a cerut informaţii despre sumele de bani, a solicitat schimbarea numărului de telefon indicat în relaţia cu banca cu un nou număr făcând ulterior transferuri de bani folosindu-se de aplicaţiile de Volt Finance sau Home Bank.

Manciu fura cât permitea banca, până la câteva mii de lei, până ce adevăraţii titulari de cont descopereau că cineva face transferuri de fonduri în mod fraudulos. Mai multe detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne