Peste 20.000 de titluri de cărţi, disponibile în România

Coperta cartii Convorbiri cu elite
Coperta cartii Convorbiri cu elite (Anca Goja)

Peste 20.000 de titluri de cărţi, dintre care 6.000 ale autorilor români, sunt disponibile în ţara noastră, iar restul sunt traduceri ale unor volume apărute în afară ţării, conform catalogului Books in Print din România, disponibil la adresa www.infocarte.ro.

Acest catalog, care se adresează publicului larg şi profesioniştilor, are o tradiţie îndelungată în ţările occidentale, dar în Europa Centrală şi de Est este realizat în doar patru ţări.

Cele mai multe cărţi, reprezentând 42% din total, sunt de literatură, iar restul provin din domeniul non-fiction. Catalogul s-a lansat în ţara noastră în martie 2010, cu 3.200 de titluri, şi centralizează toate informaţiile despre titlurile publicate pe teritoriul României începând cu anul 2006.

Site-ul este actualizat zilnic şi oferă texte de prezentare a titlurilor şi autorilor care sunt redactate profesionist, linkuri către numeroase recenzii, ştiri inedite despre evenimente şi probleme de actualitate din piaţa de carte. Cei care se abonează la newsletter vor primi săptămânal o sinteză a celor mai noi titluri apărute, ultimele recenzii, interviuri şi ştiri din presa românească şi internaţională.

Catalogul a fost iniţiat la propunerea Asociaţiei Editorilor din România (AER) şi este sprijinit de Fundaţia ERSTE din Viena, Fundaţia Central and East European Book Projects (CEEBP, Amsterdam) şi Centrul Naţional al Cărţii din cadrul Institutului Cultural Român (CENNAC/ICR).