Peste 70 de revoluţionari au pichetat sediul PDL

Peste 70 de revoluţionari bucureşteni au pichetat miercuri sediul central al PDL, cerând un dialog cu liderii democrat-liberali pe tema modificărilor care ar urma să fie aduse la Legea 341/2004.

Doru Mărieş, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989, a declarat că protestul vizează găsirea unor soluţii pentru urgentarea adoptării proiectului de lege iniţiat de deputatul Viorel Balcan, proiect prin care Legea 341 ar urma să prevadă reverificarea certificatelor de revoluţionar.

"PDL este principalul partid de guvernământ. Au iniţiat printr-un deputat din rândurile PDL un proiect de lege şi vrem să ne aducem şi noi contribuţia la această lege, pentru ca atunci când va fi votată să iasă o lege dreaptă, care să ne onoreze atât pe noi, ca mişcare revoluţionară, cât şi clasa politică. Cred că o merităm, după 22 de ani", a afirmat Doru Mărieş, subliniind că îşi doreşte o lege "curată".

Mărieş a mai spus că din acelaşi motiv, şi anume pentru aplicarea corectă a Legii 341, se află în greva foamei de mai bine o lună.

"Protestul nostru se pare că a avut totuşi un efect. Mă bucur pentru urmaşii care au rămas în plată în continuare. Sunt copiii care au rămas orfani la vârste fragede şi cred că era o mare nedreptate dacă ar fi fost suspendaţi de la plata indemnizaţiilor", a apreciat preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie.

Mărieş şi-a exprimat speranţa ca PDL să accepte un dialog cu reprezentanţii revoluţionarilor, astfel încât modificările ce ar urma să fie aduse Legii 341 să fie votate cât mai rapid, chiar la începutul noii sesiuni parlamentare.

Pe timpul protestului, câţiva reprezentanţi ai revoluţionarilor au cerut să intre în sediul PDL pentru a discuta cu cineva din conducerea partidului, dar li s-a spus că acest lucru nu este posibil şi li s-a cerut să lase un memoriu la poartă.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei 21 Decembrie, pichetarea sediului PDL ar urma să continue pe parcursul a zece zile, viitoarea acţiune de protest fiind programată luni, 16 ianuarie, cu începere de la ora 12,00.

La protestul de miercuri, alături de reprezentanţii Asociaţiei 21 Decembrie s-au aflat şi câţiva membri ai conducerii Blocului Naţional al Revoluţionarilor, printre care Nicolae Bănuţoiu şi Niculae Costache.