Peste jumătate dintre americani sunt îngrijoraţi din cauza crizei ucrainene (sondaj)

(photos.com)

Peste jumătate dintre americani percep tensiunile crescânde dintre Rusia şi vecinii acesteia ca o ameninţare majoră la adresa Statelor Unite ale Americii, printre alte temeri legate de securitate relevate de o anchetă de opinie recentă, citată vineri de RIA Novosti.

'Dat fiind că percepţiile opiniei publice asupra ameninţărilor globale s-au schimbat, la fel s-a întâmplat şi cu opiniile legate de rolul Americii în a soluţiona problemele lumii. Mulţi continuă să creadă că SUA fac prea puţine pentru a rezolva problemele lumii', potrivit cercetătorilor.

Un studiu marca Pew Research Center dat publicităţii joi a descoperit că 53% dintre americani se tem din cauza tensiunilor crescânde dintre Rusia şi Ucraina, unde peste 2.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în ultimele patru luni de confruntări.

Printre alte motive de îngrijorare pentru americani se numără grupările islamiste extremiste, precum Al-Qaeda (71%) sau Statul Islamic (67%), programul nuclear controversat al Iranului (59%) şi răspândirea rapidă a Ebola şi a altor boli infecţioase (52%). 'Proporţia celor care consideră că SUA fac prea puţine pentru a rezolva problemele globale aproape s-a dublat - de la 17% la 31% - din noiembrie anul trecut, în timp ce numărul celor care cred că Washingtonul face prea mult a scăzut de la 51% la 39%', conform Pew Center.