Peter Michalko: Deşi s-au investit sume colosale, justiţia din R. Moldova este departe de a fi una independentă

Influenţa intereselor politice sau economice în justiţie a fost şi este evidentă, afirmă diplomatul UE.
Peter Michalko, ambasadorul UE la Chişinău
Peter Michalko, ambasadorul UE la Chişinău (gov.md)

Şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Peter Michalko, s-a arătat profund dezamădit de faptul că, deşi s-au investit sume colosale, justiţia din Republica Moldova este departe de a fi una independentă.

În cadrul unei emisiuni televizate la Jurnal TV, acesta a menţionat că în domeniul justiţiei nu există progres. Influenţa intereselor politice sau economice în justiţie a fost şi este evidentă, acest lucru nu s-a schimbat.

Mai mult, oameni care în trecut au participat la capturarea statului şi a justiţiei revin fiind promovaţi.

Diplomatul şi-a exprimat speranţa că la alegerile anticipate cetăţenii R. Moldova vor alege un Parlament care să susţină toate proiectele de lege menite să reformeze sectorul justiţiei întrucât o justiţie corectă şi indepedentă oferă previzibilitate investitorilor străini, iar acest lucru asigură creştere economică şi locuri de muncă.

„Sigur că nu Parlamentul este cel care investighează, dar noul Legislativ trebuie să fie unul credibil, care va fi în stare să susţină un Guvern care va face aceste reforme posibile”, a adăugat Peter Michalko.

Mandatul şefului Delegaţiei UE la Chişinău, Peter Michalko, expiră în august.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe