Petiţie pentru susţinerea preotului Calistrat, semnată de mii de persoane: „E nevinovat, totul e o înscenare” [VIDEO]

Calistrat Chifan
Calistrat Chifan (Facebook)

O petiţie lansată on-line menită să îl susţină pe preotul acuzat recent că a agresat două enoriaşe, a fost semnată de aproape 4.000 de români, care susţin că ar fi vorba de o „înscenare”. Mai mult, unii dintre semnatarii petiţiei susţin că cele două enoriaşe ar fi de vină pentru incident şi cer chiar pedepsirea acestora.

Am iniţiat această petiţie pentru a-l susţine pe părintele Calistrat Chifan de la mânăstirea Vlădiceni. În tot acest scandal este foarte important să nu dezbinăm Biserica Ortodoxă Română, singura instituţie care mai stă în calea mântuirii neamului. De altfel, în presă a apărut doar un singur fir epic al poveştii. Cu toate că personalul medical a afirmat că cele două surori au înjurat medicii şi că au refuzat orice alt consult suplimentar, nimeni nu s-a sinchisit să spună acest lucru. Aşadar, vrem aflarea adevărului şi vrem protejarea părintelui Calistrat de neomarxiştii care îl atacă necontenit”, se arată în petiţia online, potrivit Adevărul.

Sursa citată afirmă că petiţia are peste 30.000 de distribuiri.

"E nevinovat, totul e o înscenare" / "Surorile lui Iuda trebuie pedepsite" / "Semnez petiţia, pentru că îl susţin”, sunt câteva dintre mesajele celor care au semnat deja.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iaşilor, preotul Constantin Sturzu, a declarat că duhovnicul Calistrat Chifan, care a lovit două enoriaşe în incinta Mănăstirii Vlădiceni, nu va mai putea “sluji cele sfinte” pe durata cercetărilor în acest caz.

„Confirm faptul că Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni a fost oprit de la slujirea celor sfinte pe durata cercetărilor. În luarea unei decizii finale se va lua în calcul şi rezultatul plângerii depuse la Poliţie de persoana implicată în incident. O astfel de situaţie produce, desigur, multă durere şi întristare; ea devine prilej de sminteală şi de judecată.

Perioada de post care începe mâine este, pentru toţi credincioşii ortodocşi, şi un timp al pocăinţei, al cercetării conştiinţei, al mărturisirii păcatelor proprii. Nădăjduim să fie timp cu folos, care să aducă mângâiere celor răniţi şi pace inimilor tulburate”, a declarat preotul Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Iaşilor, citat de Ziare.com.

Reamintim că preotul Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni din judeţul Iaşi, apare într-o filmare lovind, aparent, o femeie, în curtea lăcaşului de cult, de faţă fiind mai mulţi enoriaşi, relatează Libertatea. Potrivit IPJ Iaşi, incidentul ar fi avut loc miercuri seară şi două femei au depus deja plângere, acuzând că au fost agresate de preot.

Vă invităm să urmăriţi materialul video