Petiţionarii din Shanghai protestează împotriva arestărilor ilegale

În 20 martie, aproximativ 20.000 de manifestanţi s-au adunat în faţa clădirii guvernului municipal din Shanghai.
În 20 martie, aproximativ 20.000 de manifestanţi s-au adunat în faţa clădirii guvernului municipal din Shanghai. (Provided by an information source)

Aproximativ 2.000 de petiţionari s-au adunat miercuri, 20 martie, în Shanghai, pentru a protesta împotriva autorităţilor comuniste, despre care ei spun că au închis un număr mare de petiţionari în Beijing în timpul celor “Două Întâlniri” anuale recente din China.

În fiecare zi de miercuri, clădirea guvernului municipal din Shanghai de pe Bulevardul Renmin nr. 200 este plină de petiţionari. Mulţi au depus cereri timp de ani de zile, dar fara un răspuns îşi petrec timpul amintindu-şi nedreptăţile suferite sub ceea ce ei numesc tirania regimului chinez.

Petiţionarul din Shanghai Zhang a spus ziarului The Epoch Times că poliţia supraveghează îndeaproape protestatarii, care strigau slogane precum “Jos cu Corupţia” şi “Înlăturaţi Oficialii Corupţi.”

“La faţa locului au ajuns aproximativ 100 ofiţeri de poliţie, mulţi alţi poliţişti în civil şi aproximativ 10 maşini de poliţie” a declarat el. “În jurul orei 11.00 a.m., poliţia a început să intre în forţă dar protestatarii au refuzat să plece. Când poliţia a început să aresteze oameni, toată lumea a început să strige.”

În timpul celor “Două Întâlniri” mulţi petiţionari din Shanghai au călătorit spre Beijing pentru a li se rezolva nedreptăţile, dar în loc să fie auziţi au fost reţinuţi de autorităţi, a spus domnul Zhang.

“Numărul celor reţinuţi a fost cel mai mare de până acum”, a spus el. “Pe baza unor statistici incomplete, au fost aproximativ 115 oameni ale căror nume le ştiam. Unii dintre acei oameni încă nu au fost eliberaţi.”

Conform unui articol scris de un petiţionar din Shanghai, oficialii Biroului de Stat pentru Scrisori şi Apeluri a dezvăluit că peste 10.000 de petiţionari şi-au depus plângerile la Birou în 5 martie, un număr record.