Petrolul Ploieşti, prima victorie din acest sezon în Superligă

Gruparea ploieşteană s-a impus la scor minim în faţa celor de la Universitatea Cluj, pe terenul celor din urmă, vineri, în etapa a patra a campionatului intern. Golul victoriei a purtat semnătura lui Gheorghe Grozav.
Universitatea Cluj - Petrolul Ploieşti 0-1, în Superligă.
Universitatea Cluj - Petrolul Ploieşti 0-1, în Superligă. (FC Universitatea Cluj/facebook)

Petrolul Ploieşti a luat primele trei puncte din acest nou început de sezon competiţional.

După un start mai slab (un egal şi două înfrângeri), formaţia nou-promovată a reuşit să se impună vineri, în deplasare, pe terenul celor de la Universitaea Cluj,graţie inspiraţiei venite de la Gheorghe Grozav (minutul 23), care a punctat cu o lovitură de cap cu boltă la colţul lung. Scor final 1-0 (1-0).

"Aşteptam victoria după trei meciuri în care lumea ne aprecia, dar nu reuşeam să luăm punct. Azi am pus punctele înaintea spectacolului. Am închis, ne-am apărat şi am luat punctele. Sunt fericit. E prima noastră victorie în Liga 1 şi e foarte importantă", a declarat antrenorul ploieştenilor Nicolae Constantin, potrivit celor de la Orange Sport.

De menţionat că antrenorul Petrolului a fost eliminat de centralul bucureştean Andrei Florin Chivulete pentru proteste, imediat după revenirea de la vestiare.

Gazdele au avut şansa lor, puteau să scoată din acest duel cel puţin o remiză, dar Adrian Bălan a ales să rataze un penalty în min. 45+4 (şut pe lângă poartă), astfel că clujenii rămân fără victorie în acest debut de sezon.

"E ciudat. Au trecut aceste 4 etape, ne-am creat multe ocazii, nu mai zic de două penalty-uri în ultimele două etape. Trebuie să muncim în continuare. Jocul aşteaptă greşeala. A fost acel gol superb, poate şi un pic întâmplător. Apoi am dominat jocul. Petrolul e o echipă defensivă, joacă pe două linii. Am avut câteva momente şi în repriza secundă, dar a fost complicat. Şuturi la poartă au fost, doar că nu au fost pe poartă.

Dacă nici din penalty nu am reuşit să tragem pe poartă, asta e situaţia. Trebuie să fim bărbaţi, să fim puternici, echilibraţi şi să fim mai pragmatici. O să facem concurs la antrenamente, să vedem cine bate mai bine. Dar Bălan a executat mereu bine, are multe goluri din penalty", a comentat la rândul său, Eric Lincar, tehnicianul echipei din Gruia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport