"Piaţa politică". Majoritatea PSRM-Şor insistă pe candidatura Marianei Durleşteanu. Platforma DA îşi asumă răspunderea pentru un guvern minoritar

Parlamentul Republicii Moldova
Parlamentul Republicii Moldova (gov.md)

Socialiştii vor insista în continuare pe candidatura Marianei Durleşteanu la funcţia de prim-ministru, a declarat în cadrul unei emisiuni televizate liderul fracţiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiţă, menţionând că va discuta în continuare candidatura acesteia cu fracţiunile parlamentare.

PSRM va convoca în zilele următoare şedinţa Consiliului Republican al formaţiunii, pentru a decide paşii următori, a adăugat Corneliu Furculiţă.

Platforma Pentru Moldova şi Partidul Şor, într-un comunicat comun, şi-au reiterat susţinerea candidaturii Marianei Durleşteanu pentru funcţia de prim-ministru, pe care au caracterizat-o ca fiind „un profesionist în domeniul financiar, un negociator şi un diplomat cu experienţă, care va reuşi să identifice soluţii pentru a scoate ţara din criză şi pentru a obţine susţinerea partenerilor externi ai Republicii Moldova”.

Platforma DA, cu 11 deputaţi din 101 în Parlament, imediat după pronunţarea deciziei CCM, şi-a asumat în mod repetat răspunderea pentru un guvern minoritar de „profil pro-european, capabil să gestioneze cele mai stringente probleme ale oamenilor şi ale ţării.”

În acest sens, formaţiunea a chemat la negocieri partidele proeuropene, în primul rând PAS, pentru consultări urgente şi cu preşedintele ţării „în vederea identificării rapide a unor soluţii de ieşire din criza generalizată”.

De menţionat că în retorica tuturor formaţiunilor parlamentare persistă în continuare „acordul şi dorinţa” declanşării şi organizării alegerilor parlamentare anticipate „în conformitate cu normele legale”.

PAS a informat însă că va susţine necondiţionat toate demersurile preşedintei Maia Sandu în căutarea soluţiilor pentru declanşarea anticipatelor: „Vom lupta alături de cetăţeni pentru a scăpa parlamentul şi ţara de hoţi.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe