Piedone, aspru criticat de PSD după ce a afirmat că Primăria Capitalei trebuie condusă de un bărbat: Mesaje misogine, discriminatorii

Cristian Popescu Piedone (Captură video)
Andrei Popescu
21.05.2024

Cristian Popescu Piedone, candidatul Partidului Umanist Social Liberal (PUSL) la Primăria Capitalei, a cărui campanie electorală este agresivă şi include jigniri şi atacuri personale împotriva contracandidaţilor, e acuzat de social-democraţi că este “misogin” şi o discriminează pe contracandidata din partea PSD, Gabriela Firea.

Mai exact, într-un video postat duminică pe pagina sa de Facebook, Piedone a afirmat că Primăria Capitalei trebuie “să intre pe mâna unui bărbat”.

“PSD consideră că orice funcţie de răspundere publică sau de conducere poate fi ocupată de o femeie, la fel de bine ca un bărbat! Mesajele din spaţiul public, în campanie electorală, referitoare la faptul că Primăria Generală a Capitalei trebuie condusă de un bărbat sunt misogine, discriminatorii la adresa femeilor, anacronice şi lipsite de respect faţă de toate femeile din România.

PSD consideră periculoase şi jignitoare afirmaţiile unuia dintre candidaţii din cursa electorală pentru Primăria Capitalei care susţine că Primăria Generală ‘trebuie neapărat să intre pe mâna unui bărbat’. Considerăm că nu un model de acţiune discreţionar, în care primăria ‘intră pe mâna’ primarului – este optica potrivită pentru a consolida şi moderniza instituţii, indiferent de cine le conduce pe moment”, au transmis social-democraţii într-un comunicat.

Reamintim, în acest context, că, în vara anului trecut, FILIA, o organizaţie pentru apărarea drepturilor femeilor, l-a criticat pe Piedone, după ce acesta a postat pe reţelele de socializare un clip care surprinde vizita sa la un centru de primire în regim de urgenţă şi în care i se adresează nepotrivit atât unei minore însărcinate de acolo, cât şi şefei locaţiei.

“Ce faci, păpuşă? Tu eşti aici în centru? Şi eşti gravidă? E gravidă? Câţi ani are? Păi şi cum a rămas gravidă?”, este modul în care Piedone i se adresează tinerei.

În materialul video postat de Piedone, minora poate fi auzită cum îşi exprimă nemulţumirea de faptul că este filmată.

“Dar e treaba ta, domnule, ce fac eu?”, îi spune minora lui Piedone, după ce s-a ascuns de camera de filmat. “E treaba mea dacă stai în casa asta a statului”, îi răspunde edilul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor