Piedone va fi judecat separat în dosarul Colectiv. Următorul termen, în septembrie / Avocat al victimelor: "Bătaie de joc"

Cristian Popescu Piedone
Cristian Popescu Piedone (Facebook / Popescu.Piedone)

Cristian Popescu Piedone va fi judecat separat în procesul Colectiv, după ce Curtea de Apel a decis, luni, 14 iunie, ca dosarul său să fie disjuns. Astfel, în acest dosar se va forma un complet de divergenţă, adică va fi convocat un al treilea judecător care să încline balanţa, iar următorul termen a fost stabilit în septembrie. În schimb, în celălalt dosar au rămas patronii clubului şi pirotehniştii, iar următorul termen este stabilit pe 15 iunie, relatează Libertatea.

Decizia a venit după ce cei doi judecători nu au ajuns la un acord privind schimbarea încadrării juridice, ceea ce poate duce la pedepse mai uşoare pentru fostul primar al Sectorului 4, dar şi pentru pompierii şi angajaţii primăriei care sunt inculpaţi.

Anunţul judecătorilor privind separarea celor două dosare a stârnit rumoare în sala de judecată.

Un avocat al victimelor a afirmat că “e bătaie de joc”.

Totodată, procurorul DNA a spus că disjungerea dosarului ar fi “una tardivă”.

“E un singur dosar. Acesta a fost scopul pentru care s-au reunit dosarele”, a adăugat procurorul DNA.

Reamintim că fostul primar al Sectorului 4 a fost condamnat, în 2019, în primă instanţă, la opt ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul “Colectiv”, pentru abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare a clubului. În faţa procurorilor, a declarat că este nevinovat şi a cerut să fie achitat.

La o lună de la incendiul din octombrie 2015, Piedone a postat un mesaj în care anunţa că se retrage din viaţa politică, dar în 2020 a candidat pentru un nou mandat de primar, dar în Sectorul 5, pe care l-a şi obţinut.

Articolul integral aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne