Pier55, spectaculosul parc plutitor din New York se va deschide în 2021

Pier55 -  spectaculosul parc plutitor din New York
Pier55 -  spectaculosul parc plutitor din New York (Notey.com)

Devenit deja celebru, minunatul parc plutitor Pier55 este unul dintre cele mai ambiţioase proiecte de arhitectură din ultimi ani. Acesta va fi construit în New York (Manhattan) pe apele râului Hudson, va avea aproape 11.000 mp şi o capacitate de până la 6.000 de persoane. Aleile destinate plimbărilor, dealurile, zonele de relaxare şi peluzele deschise oferă spaţii vizitatorilor de toate vârstele.

Pier55 va revitaliza o parte din Hudson River Park cu aproape trei hectare de spaţiu de parc public, cu verdeaţă luxuriantă şi o gamă diversă de arte de clasă mondială, programe educaţionale şi comunitare.

Un spaţiu comun pentru evenimente artistice inovatoare, evenimente educaţionale şi comunitare

Programarea educaţională va oferi elevilor şi studenţilor oportunităţi pentru educaţie şi un spaţiu pe malul apei, care aprinde imaginaţia şi conduce inevitabil la o mai mare apreciere a artelor.

În plus marea zonă verde a acestei platforme va conţine trei spaţii unice - inclusiv un amfiteatru pe malul apei - care vor oferi o locaţie nouă evenimentelor muzicale şi teatrale de clasă mondială, cu spectacole, la care vor fi prezenţi artişti consacraţi şi talente locale.

Un loc de care se poate bucura fiecare

Pentru unii, acesta va fi un loc de întâlnire cu familia şi prietenii, pentru alţii, un loc unde să se bucure de peisaje inegalabile cu Hudson şi Manhattan.

Deschiderea în Hudson River Park lângă West West 13th a fost amânată pentru primăvara lui 2021.

Estimat iniţial la 35 de milioane de dolari în 2011, proiectul a atins un cost de 250 de milioane de dolari datorită complexităţii designului şi preocupărilor neprevăzute legate de mediu şi de cele juridice.