Pierdut Premier. Îl declar nul

Sigla Partidului Social Democrat (PSD)
Sigla Partidului Social Democrat (PSD) (Epoch Times România)

Dacă am trăi într-o ţară normală şi nu în halucinanta Românie, PSD ar putea fi decapitat la fel de rapid cum a ajuns la putere prin mişcările tectonice din 2012.

Cristian Preda tocmai a cerut azi dimineaţă la B1 tuturor partidelor aflate în Parlament să introducă o moţiune de cenzură împotriva guvernului Ponta pentru nerespectarea Constituţiei.

Conform europarlamentarului român, Ponta s-a făcut vinovat de încălcarea unor principii elementare ale separaţiei în stat atunci când a contestat public o decizie irevocabilă a ICCJ prin care Adrian Năstase era condamnat.

Oricum, nu este vorba numai de premierul Victor Viorel Ponta, care a devenit de negăsit în momentul în care Victoria Nuland aterizează în România, aruncând în penibil, încă odată, un guvern întreg.

În cazul în care Liviu Dragnea ar fi găsit vinovat pentru maşinaţiuni la referendum-ul din 2012, PSD ar rămâne şi fără vicepreşedinte.

E chiar mai interesant de atât. Tocmai ce ieri, o instanţă a găsit că dărâmarea Halei Matache de către Sorin Oprescu, relocarea unui număr impresionant de 1000 de persoane precum şi dărâmarea a 90 de clădiri sunt ilegale.

În cazul în care sentinţa va rămâne definitivă, la o auto-sesizare a Parchetului, Sorin Oprescu, asul din mâneca PSD pentru prezidenţialele din 2014, ar putea şi el avea probleme mari cu Justiţia.

S-ar putea să existe o foarte mică probabilitate ca toate acestea să se petreacă, evident. Totuşi nu ştiu ce alte şanse mai avem de a nu ajunge în "Eurasia". După modul în care Guvernul înţelege să-şi trateze proprii cetăţeni sau partenerii Occidentali, s-ar zice că suntem deja în drum spre acolo.

Anul 2014 se anunţă pe cât de agitat, pe atât de imprevizibil.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Opinii