Pintea, acuzată de intimidări la adresa fondatoarelor spitalului oncologic pentru copii. Miza: 26.000.000 euro

Sorina Pintea
Sorina Pintea (Epoch Times România)

Carmen Uscatu - una dintre cele două fondatoare ale Asociaţiei "Dăruieşte Viaţa", care construieşte un spital oncologic pentru copii - a acuzat, într-un interviu acordat publicaţiei Universul, presiuni din partea ministrului demis al Sănătăţii, Sorina Pintea, care ar vrea ca cei 26 de milioane de euro strânşi din donaţii să fie daţi la bugetul de stat.

În jur 260.000 de persoane fizice şi 1.700 de companii au donat în ultimii ani suma necesară pentru construirea primului spital oncologic pentru copii. Printre cei care au donat se numără până şi trupa Metallica, membrii acesteia virând în contul Asociaţiei „Dăruieşte Viaţă” peste un milion de lei.

Fondatoarea asociaţiei povesteşte cum, într-o zi de vineri, într-un birou de spital bucureştean, ministrul PSD al Sănătăţii a acuzat-o pe ea şi pe Oana Gheorghiu (cofondator) că fac un lucru ilegal şi că fondurile acumulate în urma donaţiilor ar trebui să treacă la stat.

Un soi de naţionalizare pe stil nou, după cum reiese din cele relatate de Carmen Uscatu.

„Întâlnirea a avut loc vinerea trecută şi doamna ministru a venit la această întâlnire să ne spună că noi ar fi trebuit să dăm aceşti bani la bugetul de stat şi să fie organizate licitaţii publice. A nu se înţelege că noi n-am organizat licitaţii. Noi am organizat licitaţii pentru fiecare contract încheiat, respectiv pentru structura spitalului, apoi pentru instalaţiile spitalului, a doua parte mare a acestui proiect”, afirmă Carmen Uscatu.

Într-o postare publicată, marţi, pe pagina sa de Facebook, Carmen Uscatu se întreabă retoric: "Ce şi-ar dori ministrul Sorina Pintea pe final de mandat? Să oprească construcţia spitalului? Aflaţi voi, miniştri trecători, că nu puteţi voi ameninţa cât putem noi lupta! Pentru că luptăm pentru viaţa copiilor bolnavi de cancer. Şi suntem 260.000 de oameni. Şi peste 1.700 de companii".

Articolul integral aici