Pisica: Raport senatorial american descoperă că Hunter Biden a generat îngrijorări legate de contraspionaj, estorcare şi probabil a participat la trafic de persoane în scop sexual

Joe Biden (st) şi fiul său, Hunter Biden
Joe Biden (st) şi fiul său, Hunter Biden (Screenshot)

Un raport îndelung aşteptat al Senatului cu privire la relaţiile financiare ale fiului lui Joe Biden - Hunter Biden - cu întreprinderile ucrainene, chineze şi ruse arată că acesta a creat potenţiale „probleme financiare, de contrainformaţii şi de extorcare” şi a alarmat oficialii americani care au perceput un conflict de interese şi au semnalat potenţialele infracţiuni, de la trafic sexual la mită.

Rezultatele anchetei senatoriale americane sunt cuprinse într-un raport comun al Comisiilor pentru afaceri interne şi guvernamentale ale Senatului, conduse de GOP, şi Comisiilor de finanţe ale Senatului.

Rezumatul este publicat cu doar şase zile înaintea primei dezbateri electorale dintre Joe Biden şi preşedintele Trump.

Potrivit Daily Caller, tranzacţiile financiare suspecte între firmele lui Hunter Biden şi cetăţenii străini din Rusia şi China - inclusiv un om de afaceri chinez conectat cu oficiali ai Partidului Comunist Chinez, au ridicat îngrijorări serioase. Poziţia lui Hunter Biden în consiliul de administraţie al gigantului energetic ucrainean Burisma, obţinută pe vremea când tatăl său ocupa funcţia de coordonator al politicii americane pentru Ucraina, i-au îngrijorat pe oficialii Departamentului de Stat în 2015 şi 2016.

Un oficial american - Amos Hochstein - a declarat comisiilor senatoriale pentru Securitate Internă şi pentru Finanţe că i-a spus vicepreşedintelui de atunci Joe Biden în octombrie 2015 că poziţia lui Hunter Biden în consiliul Burisma „a permis acţiuni de dezinformare ruseşti şi riscă să submineze politica SUA în Ucraina”.

Hunter Biden, acum în vârstă de 50 de ani, a fost membru al Consiliului de administraţie al Burisma din aprilie 2014, la scurt timp după ce tatăl său, Joe Biden, a preluat funcţia de coordonator al politicii administraţiei Obama pentru Ucraina.

După cum observă Daily Caller, în timp ce raportul nu produce dovezi directe ale faptelor greşite ale lui Hunter Biden, republicanii spun că dovezile prezintă o imagine tulburătoare a unui Biden care primeşte "milioane de dolari din surse străine ca urmare a relaţiilor de afaceri pe care le-a construit în perioada în care tatăl a fost vicepreşedinte al Statelor Unite şi după aceea".

Hunter Biden a fost, de asemenea, recipientul unui transfer bancar de 3,5 milioane USD de la Elena Baturina, soţia fostului primar al Moscovei, potrivit raportului.

Şi, aşa cum scrie John Solomon din Just The News, „Poate că cea mai explozivă revelaţie a fost că Departamentul Trezoreriei SUA a marcat plăţile colectate peste hotare de Hunter Biden şi partenerul de afaceri Devon Archer ca posibile tranzacţii ilicite”.

Aşa-numitele rapoarte de activitate suspectă au semnalat milioane de dolari în tranzacţii de la compania de gaze ucraineană Burisma Holdings, de la un oligarh rus pe nume Elena Baturina şi de la oameni de afaceri chinezi având legături cu guvernul comunist din Beijing, se arată în raport. Anchetatorii Senatului încă nu au stabilit dacă FBI sau alţii au investigat preocupările, potrivit publicaţiei Just The News.

„Înregistrările Trezoreriei obţinute de publicaţia Chairmen arată potenţiale activităţi infracţionale legate de tranzacţii între Hunter Biden, familia sa şi asociaţii săi cu cetăţeni ucraineni, ruşi, kazahi şi chinezi”, se arată în raportul de 87 de pagini. Alte tranzacţii care implică firme controlate de Biden au fost semnalate pentru „potenţiale activităţi financiare criminale”, inclusiv transferuri bancare către unchiul lui Hunter, James Biden.

Raportul se concentrează pe plăţi de milioane de dolari pe care firmele lui Hunter Biden le-au primit de la Ye Jianming, fondatorul CEFC China Energy Co. şi Gongwen Dong, un intermediar al lui Ye din SUA.

Potrivit republicanilor, Ye are legături „extinse” cu guvernul chinez.

Raportul Senatului menţionează că, la 4 august 2017, o filială a companiei lui Ye, denumită CEFC Infrastructure Investment (US) LLC, a transferat 100.000 USD companiei de avocatură Owasco, deţinute de Biden.

O lună mai târziu, la 8 septembrie 2017, Hunter Biden şi Gongwen Dong au solicitat o linie de credit de 100.000 USD în cadrul unei companii de tip shell numite Hudson West III LLC, potrivit raportului Senatului.

Biden, unchiul său James, şi soţia lui James, Sara Biden, au accesat contul prin carduri de credit şi au cheltuit 101.291 USD pentru ceea ce republicanii numesc „cumpărături extravagante”, inclusiv bilete de avion, hoteluri, restaurante şi articole din magazinele Apple, arată Daily Caller.

Între timp, conform înregistrărilor Guvernului SUA citate în raport, au apărut temeri cu privire la potenţialele legături cu activităţi sexuale şi trafic de persoane.

„Hunter Biden a plătit femeile nerezidente care erau resortisanţi ai Rusiei sau ale altor ţări din Europa de Est şi care par a fi legate de un centru de prostituţie sau trafic de persoane din Europa de Est”, se arată în raport.

Ron Johnson, preşedintele Comisiei pentru securitate internă şi afaceri guvernamentale, a declarat pentru Just The News că volumul mare de activităţi potenţial ilegale externe ale lui Hunter Biden l-a făcut pe Joe Biden vulnerabil la influenţă, şantaj sau la extorcare.

"Raportul ridică întrebări serioase, la care fostul vicepreşedinte Biden trebuie să răspundă. Există pur şi simplu prea multe potenţiale ameninţări de conflict de interese, intelligence şi extorcare pentru a fi ignorate", a afirmat el.

Echipa de campanie a lui Biden a numit raportul Senatului un efort de „a efectua un atac extern împotriva suveranităţii alegerilor noastre, finanţat pe banii contribuabililor” şi de a promova o „teorie a conspiraţiei de dreapta, demontată demult”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Opinii