Pîslaru îl compară pe Cîţu cu "Niculăiţă Minciună". Cere plecarea lui pentru ca USR-PLUS să revină în coaliţie

Dragoş Pîslaru
Dragoş Pîslaru (Mihuţ Savu)

USR PLUS îşi menţine solicitarea ca Florin Cîţu să nu mai fie premier, aceasta este o condiţie pentru eventualele negocieri vizând refacerea coaliţiei cu PNL şi UDMR, a declarat, pentru RFI, europarlamentarul USR-PLUS Dragoş Pîslaru.

Întrebat dacă USR-PLUS renunţă la solicitarea ca Florin Cîţu să nu mai fie premier, eurodeputatul a răspuns:

”Nu, aici lucrurile sunt destul de clare. Noi credem că după ce am avut două situaţii în care încrederea noastră a fost pur şi simplu evaporată, prin acţiunile premierului Florin Cîţu, condiţia de a putea redobândi această încredere minimală este să discutăm de un alt premier, care să poată fi învestit cu încrederea respectivă. În acest moment, este ca în acea poveste cu Niculăiţă Minciună. După ce vezi că de fapt eşti minţit, începi să nu mai crezi când ţi se spune că de data asta lucrurile vor fi mai bune. Deci nu putem să credem că există o schimbare aşa, peste noapte, a unui om, care brusc, ar trebui să ne dea încrederea că-şi va respecta promisiunile şi mai degrabă protocoalele semnate în cadrul coaliţiei. De aceea, condiţia legată de un nou premier rămâne pe masă”.

În ceea ce priveşte restul condiţiilor, Pîslaru a precizat că sunt aceleaşi prezentate când s-a elaborat programul de guvernare.

”Sunt aceleaşi condiţii pe care le-am prezentat şi când am făcut programul de guvernare. Noi vrem ca anumite reforme cruciale pentru modernizarea României să se întâmple. Discutăm aici de a pune în aplicare reformele care sunt de altfel avizate şi recomandate de către CE în ceea ce priveşte justiţia, discutăm aici de desfiinţarea SIIJ şi de a restabili independenţa justiţiei, discutăm de zona care ţine de alegeri în două tururi, discutăm de lucruri care ţin de reforma administraţiei publice, de desfiinţarea pensiilor speciale (...). Până acum, însă, am simţit că aceste reforme nu sunt tratate serios de către celelalte partide. Dacă există o deschidere pentru a pune nişte termene extrem de clare şi foarte clar cum se implementează, atunci, da, vom reveni la guvernare şi vom pune umărul serios pentru ca aceste reforme şi investiţiile conexe să fie realizate”, a declarat Pîslaru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne