PL şi Platforma DA urmează să decidă cine va ocupa Piaţa MAN pe 7 iunie

Piaţa Marii Adunări Naţionale din centrul Chişinăului
Piaţa Marii Adunări Naţionale din centrul Chişinăului (Epoch Times)

Platforma civică „Demnitate şi Adevăr” intenţionează să organizeze în ziua de 7 iunie, un miting de protest pentru a cere eliminarea clanurilor mafiote şi oligarhice de la guvernare. Evenimentul urmează să se desfăşoare în Piaţa Marii Adunări Naţionale cu începere de la ora 12:00.

Chiar dacă 7 iunie ar putea fi o zi importantă pentru moldoveni, iar mai multe formaţiuni politice au rezervat Piaţa MAN pentru acţiuni în această zi, o formaţiunie politică insistă în continuare să-şi desfăşoare „întâlnirea cu alegătorii” în locaţia respectivă.

Primul partid care a rezervat Piaţa MAN pentru ziua de 7 iunie a fost Partidul Liberal care a depus o cerere în acest sens încă pe 18 mai 2012, se arată pe pagina web a Primăriei municipiului Chişinău. Apoi a urmat Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, care a depus cererea la 25 aprilie 2014, iar pe 7 noiembrie 2014, spaţiul a fost solicitat şi de Partidul Liberal Democrat din Moldova.

Planificând organizarea unui marş cu genericul „solidarizarea societăţii civile”, Platforma civică DA şi-a depus cererea la Primărie abia la 18 mai 2015.

Pentru a se ajunge la un consens, reprezentanţii tuturor organizatorilor au fost invitaţi la primărie. Solicitat de Realitatea.md, responsabilul de întruniri şi manifestări al Primăriei Chişinău, Vasile Păscări, a declarat că PLDM nu s-a prezentat la şedinţă, iar PSRM şi-a retras cererea. „Au rămas PL şi Platforma DA. Rămâne ca părţile să vadă cine şi cât timp va face întrunirea”, a adăugat Păscări.

Miercuri pe site-ul formaţiunii liberale a fost plasat un anunţ referitor la organizarea unui „ eveniment amplu de mobilizare a cetăţenilor să iasă la vot” în ziua de 7 iunie 2015 începând cu ora 11:00, astfel încât se presupune că PL nu va renunţa la solicitarea făcută.

Membrii Platformei civice „Demnitate şi Adevăr” au organizat la 3 mai o conferinţă de presă, în cadrul căreia, Andrei Năstase, unul dintre reprezentanţii platformei, şi-a exprimat regretul, făcând referire la faptul că „anumite partide politice, concurenţi electorali, încearcă să strângă anumite roade de pe urma protestelor cetăţeneşti, civice, fără caracter electoral, fără caracter partinic etc.” „ Este regretabil acest lucru”, a subliniat Năstase.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe