Plagiator dovedit, numit secretar general al Institutului Cultural Român








Cristian Petcu
Cristian Petcu (psnews.ro)

Cristian Petcu, care în trecut a fost susţinut de PNL pentru consiliul de administraţie al TVR şi care are un verdict de plagiat dat de către Comisia de Etică a Universităţii Craiova, a fost numit secretar general al Institutului Cultural Român (ICR), relatează Libertatea.

Ordinul de numire este semnat de preşedintele ICR, Mirel Taloş.

Ca urmare a dezvăluirilor din România liberă, în care Cristian Petcu era acuzat de plagiat şi autoplagiat, el având două titluri de doctor în teologie şi istorie, în martie 2018, Comisia de Etică a Universităţii Craiova a ieşit cu verdict de plagiat pentru teza de doctorat în teologie. În respectiva teză, 59 de fragmente erau plagiate fie prin preluare ad litteram a textului, fără indicarea sursei, fie, cel mai frecvent, prin parafrazare incorectă, schimbându-se câteva cuvinte sau ordinea acestora, dar păstrându-se ideile şi argumentele autorului plagiat.

Comisia de etică a mai constatat că acuzaţia de autoplagiat este „pe deplin întemeiată” şi că în urma lui a rezultat un „autoplagiat de proporţii”: 32 de pagini, mai exact 17% din teza de doctorat în teologie, a fost copiată de Cristian Petcu din teza pe care acesta a susţinut-o în istorie.

Apărarea lui Petcu a fost că cele două teze de doctorat ale sale, „Organizarea Bisericii Ortodoxe Române în perioada interbelică (1918-1940) şi bazele ei canonice” şi ”Guvernarea Miron Cristea”, se referă la evenimente petrecute în acelaşi interval de timp, o serie de teme majore fiind astfel comune.

Articolul integral aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură