Pleşoianu îl "ceartă" pe Aurescu că n-a "şters pe jos" cu ambasadorul SUA, care a vorbit de corupţia din România

Liviu Pleşoianu
Liviu Pleşoianu (Epoch Times România)

Deputatul PSD Liviu Pleşoianu, unul dintre politicienii care se bucură de mare apreciere din partea Kremlinului, îi reproşează ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, că s-a grăbit să îl sancţioneze pe premierul R. Moldova pentru derapajul recent la adresa europarlamentarului PNL Siegfried Mureşan, dar când a venit vorba de ambasadorul SUA a închis ochii ca şi cum nimic nu s-a întâmplat.

Mai exact, Pleşoianu e nemulţumit că ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman, a afirmat, într-un interviu acordat Ziarului de Iaşi, că România era cunoscută ca având o cultură endemică a corupţiei, iar Statele Unite au promis că îl vor ajuta pe ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, cu tot ceea ce este nevoie pentru combaterea acestui fenomen, faţă de care nu vor avea nicio toleranţă.

Redăm mai jos postarea lui Pleşoianu:

Ia uite, băi, băiatule, băi, ce se umflară tărâţele la MAE! Doar că se umflară cam selectiv... Aurescule, ambasadorului SUA i-ai zis la fel, diplomat curajos şi neipocrit ce eşti?!?

1. Politrucul PNL Siegfried Mureşan a atacat Moldova de dincolo de Prut şi a vorbit despre "corupţie" şi "deteriorarea statului de drept".

2. Premierul de dincolo de Prut a reacţionat la atacul politrucului PNL Siegfried Mureşan. L-a făcut "băieţaş oploşit prin structurile europene, care vine cu patronajul peste noi", "ratat, nimic în viaţă". După care, a mai zis asta: "Ce-ai făcut, june, în ţara ta, că geme de cea mai mare corupţie din Europa? Ai numai în judeţul Suceava jumate din numărul de bolnavi COVID-19 înregistraţi în toată ţara mea.".

3. Marele diplomat, curajosul şi neipocritul ministru de Externe Aurescu, deodat' roşu se făcu de furie patriotică şi dădu de ţărână cu premierul Moldovei de dincolo de Prut şi ca un tunet... tună: "declaraţiile sunt complet inacceptabile şi îmi exprim dezacordul puternic faţă de conţinutul acestora".

4. Îl apreciez enorm pe curajosul şi neipocritul ministru Aurescu deoarece, aşa cum toţi românii au văzut, a şters pe jos şi cu ambasadorul Zuckerman, când acesta a vorbit despre România ca despre o ţară "cu o corupţie ENDEMICĂ".

...Sau n-a făcut asta marele ministru? Nu mai ştiu... Dvs. mai ştiţi? Mă puteţi ajuta, vă rog, să-mi reîmprospătez memoria?

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne