PMP ar putea da un candidat pentru Cotroceni: Va fi un om care a fost mereu aproape de preşedintele Băsescu

Eugen Tomac
Eugen Tomac (Epoch Times România)

Liderul PMP, Eugen Tomac, a declarat vineri pentru RFI că nu ia în calcul o candidatură la alegerile prezidenţiale din toamnă. Ceea ce nu înseamnă însă că PMP nu va da un prezidenţiabil... Concret, potrivit lui Tomac, este posibil ca partidul să fie reprezentat în cursa pentru Cotroceni de un om care a fost întotdeauna aproape de Traian Băsescu, în mod special în timpul mandatelor de preşedinte.

”Suntem într-o analiză internă. Vrem să venim cu un candidat care să facă diferenţa faţă de tot ceea ce există în spaţiul public ca posibili candidaţi şi îi asigur pe toţi cei care ne-au votat şi pe toţi cei care aşteaptă un altfel de candidat din partea dreptei că PMP-ul este aproape de a-l prezenta pe cel care poate obţine un număr de voturi chiar mai mare decât Dăncilă”, a declarat Tomac pentru RFI

Întrebat dacă el va fi candidatul PMP la alegerile prezidenţiale, eurodeputatul a negat: ”Nu, nu iau în calcul o asemenea candidatură, dar în clipa de faţă, PMP este într-o analiză profundă şi în discuţii destul de avansate cu oameni apropiaţi de PMP sau de preşedintele Băsescu, care sunt convins că pot face o figură frumoasă la alegerile din toamnă”.

Eugen Tomac a mai precizat că ”este posibil să fie un om apropiat PMP (...). În mod obligatoriu, sunt oameni care au fost întotdeauna aproape de preşedintele Băsescu, în mod special în timpul mandatelor de preşedinte”.

Întrebat dacă este vorba de o persoană care a fost ministru sau consilier prezidenţial, Tomac precizat: ”Nu, nu a fost consilier prezidenţial”.