PMP îi cere lui Ciolacu să-l demită pe Grindeanu de la şefia ANCOM

Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Partidul Mişcarea Populară îi cere lui Marcel Ciolacu, în calitatea sa de lider PSD şi de preşedinte al Camerei Deputaţilor, să-i solicitate lui Sorin Grindeanu să demisioneze din funcţia de preşedinte ANCOM.

PMP îşi argumentează cererea arătând că Grindeanu a încălcat legea de organizare a instituţiei pe care o conduce, lege care îi interzice să participe la viaţa politică a unui partid. Or, Grindeanu deja se implică activ în activitatea PSD-ului, motiv pentru care se impune demisia sau demiterea lui, susţin reprezentanţii PMP.

Redăm poziţia PMP

"Nimeni nu e mai presus de lege. PMP cere demisia lui Sorin Grindeanu de la ANCOM

Partidul Mişcarea Populară solicită preşedintelui PSD, domnului Marcel Ciolacu, în calitatea sa de lider politic, pe de-o parte, şi de preşedinte al Camerei Deputaţilor, pe de altă parte, să respecte legile României, în litera şi spiritul lor, indiferent dacă interesele de grup îi dictează altfel.

Domnul Sorin Grindeanu ocupă funcţia de preşedinte al ANCOM, funcţie care, conform legii de organizare a autorităţii respective, este incompatibilă cu orice altă funcţie publică sau privată, cu excepţia celor didactice. Din această poziţie, domnul Grindeanu nu poate participa în niciun fel la viaţa politică a unui partid politic. Mai plastic fie spus, nu poate fi ”şi popă, şi hoţ”. Trebuie să părăsească de urgenţă această funcţie.

ANCOM este o autoritate naţională cu o importantă deosebită în relaţia cu Comisia Europeană, iar România s-a obligat încă din perioada de pre-aderare ca această instituţie să respecte principiile proporţionalităţii, nediscriminării, transparenţei şi deplinei obiectivităţi. Este pentru prima oară când România înregistrează o situaţie în care preşedintele ANCOM participă activ la viaţa politică a unui partid politic, deşi legea interzice acest lucru.

Domnule Preşedinte al PSD, Marcel Ciolacu,
Nu încercaţi să justificaţi încălcarea legii făcând trimitere la prevederea conform căreia legea dă termen de trei luni pentru rezolvarea incompatibilităţii, şi iată de ce:

1. Prevederea este valabilă doar la numirea în funcţie, conform practicii legislative.
2. Domnul Grindeanu participă făţiş la viaţa politică a PSD de mai mult de trei luni.

PMP vă solicita ferm să puneţi capăt acestei situaţii inadmisibile şi, fie să solicitaţi domnului Sorin Grindeanu să demisioneze din funcţia de preşedinte ANCOM, fie să-l demiteţi din această funcţie, întrucât ANCOM este autoritate publică sub control parlamentar, iar legea prevede ca preşedintele ANCOM poate fi demis dacă nu mai îndeplineşte criteriile prevăzute de lege sau când, prin acţiunile sale, afectează în mod grav independenţa funcţională a autorităţii. Dumneavoastră conduceţi Camera Deputaţilor, iar Senatul este condus de un alt membru PSD.
Nimic nu vă opreşte să puneţi în aplicare prevederile legale.
Nu promovaţi de la cel mai înalt nivel al Legislativului României practica sfidării legii.

Constituţia României statuează că nimeni nu e mai presus de lege, deci nici Dumneavoastră nu puteţi fi, cu atât mai mult cu cât un preşedinte al Camerei Deputaţilor şi al unui partid politic trebuie să fie un model al respectării legii pentru alegătorii săi şi pentru societate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne