PNL anunţă că va propune ministrului Educaţiei ca profesorii să predea o nouă disciplină în şcoli: Riscurile consumului de droguri

Florin Roman, Alina Gorghiu, Lucian Bode
Florin Roman, Alina Gorghiu, Lucian Bode

Deputatul PNL Florin Roman a anunţat că Partidul Naţional Liberal va propune săptămâna viitoare înfiinţarea unei noi discipline şcolar "prin care dascălii să poată să predea copiilor, să le explice riscurile traficului şi consumului de droguri".

Roman a anunţat, de la tribuna Camerei Deputaţilor, că propunerea va fi făcută la întâlnirea cu ministrul liberal al Educaţiei, Ligia Deca, şi a susţinut că va fi găsită şi resursa umană necesară, relatează Edupedu.ro.

"Partidul Naţional Liberal va propune întâlnirea de săptămâna viitoare cu doamna ministru Deca ca să existe o disciplină în şcoală prin care dascălii să poată să predea copiilor, să le explice riscurile traficului şi consumului de droguri. Pentru că, ne spunea doamna ministru Gorghiu, vârstă de la care încep tinerii să consume droguri a scăzut destul de drastic, de la 12 ani avem un număr impresionant de consumatori de droguri şi de substanţe psihotrope. Apoi, noi considerăm că astfel găsim şi resursa umană necesară dar şi faptul că elevii, în general, îşi ascultă dascălii, sunt oamenii cei mai apropiaţi de ei şi au comunicarea cea mai directă pe un subiect destul de dificil de discutat pentru copii", a declarat deputatul Florin Roman.