PNL vrea revizuirea Constituţiei: Miniştrii "penali" şi parlamentarii "traseişti", luaţi în vizor

PNL va iniţia demersuri pentru constituirea unei iniţiative cetăţeneşti privind revizuirea Constituţiei. Sunt vizate două aspecte "esenţiale" - traseismul parlamentarilor şi imunitatea foştilor miniştri suspectaţi de corupţie, a anunţat fosta şefă PNL Raluca Turcan.
Raluca Turcan(Presedinte PNL),
Raluca Turcan(Presedinte PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderul PSD Liviu Dragnea - preşedinte al Camerei Deputaţilor - afectează în mod grav imaginea Parlamentului, astfel că PNL solicită urgentarea procedurilor de revocare a sa din funcţie, a transmis luni, după Biroul Executiv, prim-vicepreşedintele partidului Raluca Turcan.

"Solicităm dezbaterea urgentă a propunerii de modificare a regulamentului Camerei Deputaţilor, astfel încât şi opoziţia să poată iniţia procedura de revocare a preşedintelui Camerei Deputaţilor. Liviu Dragnea afectează în mod grav imaginea Parlamentului. Foloseşte Parlamentul României în interes personal şi în interesul unei grupări din jurul său prin blocarea anchetelor penale. Încalcă grav inclusiv evaluările internaţionale pe care România le are privind funcţionarea corectă şi democratică a instituţiilor statului", a declarat Raluca Turcan.

Fosta şefă PNL a subliniat că partidul pe care îl reprezintă nu poate să accepte ca Parlamentul României să fie folosit ca instrument politic, ca Dragnea să îşi consolideze susţinerea în PSD prin voturile pe care le acordă în Parlament diferitelor persoane care au ocupat funcţia de ministru şi pentru care se solicită urmărirea penală.

"PNL depune astăzi şi o iniţiativă de modificare a Legii Răspunderii Ministeriale astfel încât articolul referitor la imunitatea foştilor miniştri să fie schimbat. În felul acesta, Parlamentul nu mai poate fi folosit pe post de scut într-un proces absolut firesc de anchetare a unor persoane, foşti miniştri, suspectate de fapte de corupţie. În paralel vom iniţia demersuri de conştientizare a opiniei publice astfel încât să se poată constitui o iniţiativă cetăţenească de revizuire a Constituţiei, cel puţin pe două aspecte esenţiale: cel privind interzicerea traseismului parlamentarilor şi cel privind imunitatea foştilor miniştri", a anunţat Raluca Turcan.

Prim-vicepreşedintelePNL susţine că, în momentul de faţă, există patru comisii care "reglează conturi" interne în PSD, o comisie de centenar blocată de conducerea Camerei Deputaţilor şi Senatului şi o comisie constituită într-o "sinecură" pentru o persoană din PSD. O comisie de modificare a Constituţiei ar fi absolut firească.

"Pentru această comisie PNL intenţionează să aibă în spate opinia cetăţenilor. Să vedem dacă îşi doresc ca parlamentarii să nu mai poată trece de la un partid la altul fără să îşi piardă mandatul şi de asemenea dacă Parlamentul trebuie să ofere scut, prin blocarea anchetelor penale, pentru foştii miniştri suspectaţi de corupţie", a conchis Raluca Turcan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne