"Poarta spre iad" a fost găsită în Turcia de un arheolog

Locaţia oraşului Hierapolis în sudul Turciei.
Locaţia oraşului Hierapolis în sudul Turciei. (Screenshot of Google Maps / The Epoch Times)

"Poarta spre iad" a fost găsită în Turcia: Cercetătorii au declarat recent că au găsit în sudul Turciei aşa-numita "poartă spre iad", care a fost descrisă în mitologia antică greacă şi romană.

Oamenii de ştiinţă au descoperit o peşteră antică cunoscută sub numele de "poarta spre iad", sau Poarta lui Pluto, care a fost descrisă ca fiind poarta de acces spre infern în mitologia greco-romană.

Arheologii italieni au anunţat găsirea peşterii după ce au efectuat săpături în sud-vestul Turciei, a raportat Discovery News.

"Acest spaţiu este plin de vapori, ceţoşi şi denşi, încât abia se poate vedea solul. Orice animal care intră în interior se confruntă cu moartea instantanee," a scris geograful grec Strabon, care a trăit între aproximativ 64 î.Hr. şi 24 d. Hr., în conformitate cu Discovery.

"Am aruncat în peşteră vrăbii, iar imediat ce au inspirat aerul de acolo au murit", a adăugat el.

Cicero, faimosul istoric, a făcut şi el referire la peşteră, care era aparent situată în oraşul antic Hierapolis.

Arheologul italian Francesco D'Andria a spus că a investigat Hierapolis ani de zile. El a declarat că echipa sa a descoperit peştera "prin reconstituirea traseului unui izvor termal."

D'Andria a susţinut că a reuşit să găsească ruinele unor trepte, o piscină şi un templu în interior.

"Am putut observa proprietăţile letale ale peşterii în timpul săpăturilor," a afirmat el. "Mai multe păsări au murit când au încercat să se apropie de deschiderea caldă, fiind ucise imediat de fum de dioxid de carbon."

El a adăugat: "Oamenii puteau viziona riturile sacre de pe aceste trepte, dar nu se puteau apropia de deschizătura peşterii. Numai preoţii puteau sta acolo", potrivit Discovery.

Primii creştini au distrus Poarta lui Pluto în secolul 6 d.Hr.. Cutremurele ulterioare au contribuit la daunele provocate.

ANSA a raportat că D'Andria a auzit despre Poarta lui Pluto după ce a studiat "literatura vastă" din acea perioadă de timp.

"Conform poveştilor de călătorii din acele vremuri, taurii erau sacrificaţi pentru Pluto înainte de pelerinajele în Plutonium. Animalele erau conduse de preoţi la intrarea într-o peşteră din care ieşea fum fetid şi unde se sufocau", scrie ANSA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură