Politician ungar: Folosiţi capete de porc pentru a alunga migranţii musulmani

Un deputat ungar din Parlamentul European a fost intens criticat pentru propunerea sa, potrivit căreia Ungaria ar putea folosi capete de porc pentru a speria migranţii musulmani care doresc să vină în Europa.
Refugiaţi sirieni discută cu poliţiştii în Roszke, Ungaria, la gardul de sârma ghimpată ridicat de-a lungul frontierei sârbo-ungare, 28 august 2015.
Refugiaţi sirieni discută cu poliţiştii în Roszke, Ungaria, la gardul de sârma ghimpată ridicat de-a lungul frontierei sârbo-ungare, 28 august 2015. (Captură Foto)

Sugestia de luni a europarlamentarului Gyorgy Schopflin a fost făcută după un val de critici îndreptate către cetăţenii ungari din zonele rurale ale ţării care au folosit anumite metode pentru a descuraja migranţii, respectiv măşti care imită chipul uman.

“Imaginile umane sunt interzise”, a scris pe Twitter politicianul, folosind termenul arab care se referă la cuvinte sau imagini care sunt considerate o erezie în Islam. “Dar, capul de porc va descuraja [migranţii] într-o manieră mai eficientă”. Ulterior, mesajul postat pe Twitter a fost aparent şters.

Musulmanii consideră carnea de porc ca fiind murdară, iar Coranul cere musulmanilor să nu consume această carne.

Comentariul politicianului a atras imediat critici aspre, inclusiv din partea directorului Human Rights Watch, Andrew Stroehlein. “Cuvintele dumneavoastră sunt dezgustătoare. M-aş aştepta la aşa ceva de la troli neo-nazişti anonimi, dar dumneavoastră sunteţi un europarlamentar. Comportaţi-vă ca atare”, a declarat Stroehlein într-un mesaj postat online, conform ziarului The Independent.

Într-un interviu cu website-ul Mandiner.hu, Gyorgy Schopflin a declarat că, de fapt, i-a fost acordată o importantă prea mare comentariului său.

“Nu am umilit pe nimeni. Când am menţionat, ca răspuns la o întrebare, că ar fi mai eficiente capetele de porc decât măştile din sfeclă de zahăr, am vrut să fie un mic experiment de gândire, nimic altceva”, a declarat politicianul ungar.

În ultimul an, politicienii ungari, conduşi de premierul Viktor Orban, l-au criticat pe cancelarul german Angela Merkel pentru politica sa în problema refugiaţilor. În luna iulie, Human Rights Watch a declarat că autorităţile ungare folosesc forţa excesivă pentru a împiedica migranţii să treacă frontiera Ungariei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe