„Politicianism Bîco-riveran”. Litvinenco: Cabinetul Durleşteanu va fi Guvernul „Dodon-Plahotniuc 2” şi renaşterea binomului criminalo-oligarhic

Igor Dodon şi Vladimir Plahotniuc
Igor Dodon şi Vladimir Plahotniuc (facebook.com/valeriu munteanu)

Igor Dodon a minţit a mia oară anul acesta, a tras de timp ca să adâncească criza şi acum a trecut pe faţă de partea corupţiei mari, constată deputatul PAS Sergiu Litvinenco, menţionând că un potenţial guvern Durleşteanu, propus joi de PSRM va fi Guvernul „Dodon-Plahotniuc 2 şi o încercare de renaştere a binomului criminalo-oligarhic”.

Ipocrizia este o caracteristică a lui Igor Dodon. Zice că vrea anticipate în iunie, dar singura modalitate de a le avea atunci este nevotarea unui guvern. Şi-a dat arama pe faţă, susţine în context activistul civic şi expertul Valeriu Paşa.

„Îmi pare rău numai că doamna Mariana Durleşteanu a acceptat să participe în acest exerciţiu toxic de salvare a hoţilor de răspunderea politică bine meritată.

Bănuiesc că are motive dintre cele mai nobile, dar totuşi pică în capcana politicianismului Bîco-riveran” (de pe râul Bic n.r.), scrie acesta pe pagina sa de Facebook, notând că pentru prima dată în istoria ţării se va trece prin procedura de impeachment.

În opinia politologului Dionis Cenuşă, criza politică din R. Moldova se acutizează. Iar Dodon vrea să o responsabilizeze pe Sandu de aceasta. Acţiunile în strictă corespondenţă cu Constituţia este ce se recomandă în primul rând, pe lângă litera legii există şi spiritul acesteia (pentru cei care cunosc materia).

Joi, 11 februarie, în timp ce în plenul Parlamentului aveau loc dezbateri privind programul de guvernare al premierului desemnat de Maia Sandu, PSRM, în frunte cu Igor Dodon, au anunţat că nu îi vor acorda un vot de încredere echipei Nataliei Gavriliţa şi au propus propriul candidat la funcţia de premier, Mariana Durleşteanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe