Politicienii ruşi, scutiţi de mobilizarea anunţată de Putin. Deputat: Trebuie să rămânem să explicăm oamenilor războiul

Duma de Stat a Rusiei.
Duma de Stat a Rusiei. (YURI KADOBNOV/AFP/Getty Images)

Un deputat din Rusia a afirmat, miercuri, că politicienii ruşi nu ar trebui să fie înrolaţi pentru a lupta în Ucraina, deoarece trebuie să rămână şi să explice războiul cetăţenilor, informează Business Insider.

În cadrul unei reuniuni a Dumei de Stat a Rusiei de miercuri, Dmitri Viatkin a explicat de ce legislatori ca el au fost scutiţi de mobilizarea militară parţială anunţată de preşedintele rus Vladimir Putin mai devreme, în cursul aceleiaşi zile, a relatat BBC.

"Uneori se pare că este probabil cea mai uşoară decizie de a renunţa la rezolvarea problemelor de aici [din Dumă] şi ... de a merge pe front. Dar în spatele nostru, în spatele fiecăruia dintre noi, în spatele tuturor partidelor noastre, se află cetăţenii. Care duc o viaţă paşnică aparent obişnuită", a declarat Viatkin, un deputat al partidului politic pro-Putin Rusia Unită, în cadrul reuniunii, potrivit site-ului rus de ştiri Kommersant.

Viatkin a adăugat că este "datoria şi responsabilitatea unui politician să transmită importanţa ... situaţiei de astăzi tuturor celor cu care putem vorbi, la care putem ajunge".

Discursul său a venit după ce un alt membru al Dumei de Stat, care are o pregătire militară, a declarat că vrea să se alăture luptelor din Ucraina, a relatat Kommersant.

Iuri Şîvtkin, care este de asemenea membru al partidului politic Rusia Unită, a fost anterior în armată între 1986 şi 1992, a relatat Kommersant.

Viatkin a declarat că va lua în considerare cererea lui Şîvtkin.

Putin a anunţat o mobilizare militară parţială ca parte a următoarei faze a invaziei sale în curs de desfăşurare în Ucraina.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat că aproximativ 300.000 de oameni vor fi chemaţi imediat în cadrul mobilizării.
Recruţii şi studenţii nu vor fi chemaţi, iar noua lege îi va afecta doar pe cei cu experienţă de luptă, a adăugat el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe