Poliţist local pierde lupta cu Covid-19. Sindicat: I-a verificat pe cei carantinaţi, având o mască şi mănuşi pe care le folosea 12 ore

Poliţia locală
Poliţia locală (Epoch Times România)

Un poliţist local din Buzău, însărcinat cu verificarea persoanelor aflate în carantină la domiciliu, a decedat, vineri dimineaţă, din cauza Covid-19. Sindicatul Poliţiştilor Locali Buzău îi reproşează primarului oraşului că nu recunoaşte drepturile “consfinţite prin lege” ale colegului lor Cătălin Simion.

“Astăzi, colegul nostru, prietenul nostru, servantul vostru 25 de ani stimaţi cetăţeni ai urbei, a pierdut lupta cu perfidul virus! Un om ce a fost în ‘prima linie’ din ziua 1 a pandemiei fără a i se recunoaşte meritele. Din contră, conducerea primăriei nu îi recunoaşte nici măcar drepturile consfinţite de lege.

Domnule Primar, nici acum nu o să recunoaşteţi buletinul de expertizare al D.S.P.-ului?

Ne-a murit un coleg, a murit servind Buzăul - oraş deschis, oraş închis însă pentru drepturile celor ce îl servesc şi protejează! DUMNEZEU SĂ TE IERTE CĂTĂLIN,FRATELE MEU ÎN ALBASTRU!”, se arată într-un comunicat al Sindicatului, postat pe pagina oficială de Facebook.

Totodată, într-o postare anterioare pe reţeaua de socializare, Sindicatul respectiv a susţinut că Simion a efectuat misiuni de verificare a celor carantinaţi, fiind “echipat cu o mască şi o pereche de mănuşi pe care le folosea 12 ore”.