Poliţiştii care "au asigurat ordinea publică” la protestul din Chişinău primesc 7 milioane de lei

Guvernul R.Moldova a alocat circa 7 milioane de lei pentru premierea poliţiştilor implicaţi în protestele din 24 aprilie. Anterior, organizatorii şi participanţii la protest au acuzat forţele de ordine de abuz în serviciu şi folosire de gaze paralizante împotriva lor.
Protest la Chişinău
Protest la Chişinău (Epoch Times România)

Poliţiştii “implicaţi în măsuri de asigurare a ordinii publice” în timpul protestului de amploare împotriva guvernării din 24 aprilie a R.Moldova vor fi premiaţi cu circa 7 milioane de lei din fondurile de rezervă pentru premierea poliţiştilor.

Hotărârea guvernului a fost publicată vineri, pe 22 iulie în Monitorul Oficial. Astfel, din fon­dul de rezervă pentru premierea poliţiştilor, circa 6,8 mili­oane de lei vor fi alocate pentru cei “impli­caţi în măsu­rile de asi­gu­rare a ordi­nii publice în tim­pul mani­fes­ta­ţi­i­lor des­fă­şu­rate la 24 apri­lie 2016”, orga­ni­zate de Plat­forma Demnitate şi Advar.

Alte peste 48.000 de lei vor fi acordate angajaţilor structurilor de forţă din subordinea Ministerului Justiţiei.

Potrivit hotărârii guvernului publicat în Monitorul Oficial, de distribuirea banilor se vor ocupa Ministerul Afacerilor Interne şi respectiv, Ministerul Justiţiei.

Pe 24 aprilie, Platforma civică Demnitate şi Adevăr a organizat un protest de amploare împotriva guvernării de la Chişinău. Mii de oameni au protestat în Piaţa Marii Adunări Naţionale, iar ulterior şi în faţa mai multor clădiri care ar aparţine vicepreşedintelui Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc.

În timpul protestelor, clădirea Guvernului a fost înconjurată de impresionate efective de poliţişti, o parte dintre trupe fiind aduse din teritoriu. Protestatarii au început să se certe cu poliţiştii care nu le permiteau să se apropie de clădirea guvernului, iar unii au început să arunce cu ouă către Guvern.

Anterior, membrii Platformei DA au menţionat că în timpul protestului din 24 aprilie poliţia a fost prezentă în număr mult mai mare la proprietăţile lui Plahotniuc, chiar şi câte 20 de rânduri pe str. Bulgară. „În Guvern putea să intre duminică oricine ar fi dorit, iar dincoace (pe str. Bulgară şi la GBC – n.r.) cu Kalaşnikov, mitraliere, arme automate etc. Nu este vorba de un stat poliţienesc, ci de o huntă veritabilă care a fost instaurată în RM”, a menţionat Vasile Năstase.

Este de menţionat fapul că în timpul manifestaţiilor de duminică din autocarele amplasate chiar în faţa Global Business Centre (GBC) a coborât o mulţime de poliţişti care au înconjurat clădirea. Totodată, în faţa forţelor de ordine înarmate şi foarte bine echipate din jurul GBC au fost amplasaţi tineri, studenţi ai Academiei de Poliţie din Chişinău.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe