Ponta dă cărţile pe faţă. Liderii opoziţiei ameninţaţi cu sesizare penală, dacă scot oameni în stradă

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta i-a ameninţat luni, pe liderii opoziţiei, cu sesizare penală, dacă vor scoate oamenii în stradă pentru a-i cere demisia. Ponta a mai declarat că, oricâţi oameni ar scoate PNL-ul în stradă, PSD-ul poate scoate de zece ori mai mulţi.

"Vreau să vă rog să facem un apel foarte hotărât la responsabilitatea la cei din PDL-PNL. Cred că într-o democraţie lucrurile nu se tranşează în stradă, prin forţă. Am înţeles că dacă ei aduc 1.000 de oameni, noi putem aduce 10.000, dacă ei aduc 10.000, noi putem aduce 100.000. Fac un apel la ultimul dram de minte pe care îl mai au domnii Blaga şi Gorghiu, dacă îl mai au, că nu poţi să dai foc unei ţări şi că ne vom sesiza.

Vom face plângere penală în baza Art. 397 Alin 2 din Codul Penal şi Procurorul General va cerceta, vor fi suspecţi... Să îi mai văd atunci dacă le place să facă politică din justiţie", a declarat Ponta, citat de B365.ro, în debutul şedinţei Comitetului Executiv Naţional extraordinar al PSD.

Articolul 397, alin. 2 invocat de premier prevede că: "Întreprinderea de acţiuni violente împotriva persoanelor sau bunurilor săvârşite de mai multe persoane împreună, în scopul schimbării ordinii constituţionale ori al îngreunării sau împiedicării exercitării puterii de stat, dacă se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi."

Merită menţionat că şi ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, i-a atenţionat luni pe liderii PNL că organizarea unor "manifestări politice ilegale", care au scopul de a "împiedica exercitarea puterii" de către Parlament sau Guvern, poate atrage răspunderea penală, arată Mediafax.

"Ca ministru al Justiţiei mi se pare inadmisibil şi contrar practicilor democratice constituţionale ca PNL să folosească un act de procedură al unui procuror pentru a cere demiterea unui guvern legitim şi a crea instabilitate politică majoră. (...) Atrag totodată atenţia liderilor PNL că organizarea de manifestări politice ilegale în scopul împiedicării exercitării puterii de către Parlament sau Guvern poate atrage răspunderea penală", precizează Cazanciuc într-un comunicat de presă.

Ministrul Justiţiei si-a transmis mesajul prin intermediul biroului de presă al Partidului Social Democrat, folosind antentul formaţiunii politice şi semnând cu funcţia pe care o deţine în cadrul Guvernului.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne