Pop ar păstra câţiva miniştri din Guvernul Orban dacă moţiunea trece: Să n-aveţi impresia că toţi sunt slabi!

Liviu Pop
Liviu Pop (Facebook)

Moţiunea de cenzură va trece cu greu, însă va trece, susţine senatorul PSD Liviu Marian Pop, potrivit căruia deşi Guvernul Orban trebuie să plece, câţiva miniştri ar putea însă să facă parte şi dintr-un viitor posibil guvern de uniune naţională. Astfel, Pop susţine că în guvernul Orban sunt şi miniştri care îşi fac treaba şi îi dă drept exemplu pe Bogdan Aurescu (MAE) şi Nicolaae Ciucă (Apărare).

În ansamblu însă, guvernarea PNL este una a incompetenţei, a susţinut Pop la RFI.

”În trei luni de guvernare, au arătat cât de incompetenţi sunt şi cât de aiuristic guvernează în România. Am văzut nenumărate bâlbe ale membrilor Cabinetului, declaraţii contradictorii, declaraţii care au avut un impact inclusiv pe zona economică, inclusiv pe cursul leu-euro, am văzut împrumuturile pe care numai săptămâna trecută Guvernul PNL le-a făcut, ne-am împrumutat de 14 ori mai scump ca Bulgaria, efecte care se vor resimţi în buzunarul fiecărui român pe parcursul acestui an şi nu numai”, a declarat Pop.

Senatorul PSD a mai opinat că moţiunea de cenzură va trece: ”Din punctul meu de vedere, trece greu, dar trece” şi a precizat că PSD este pregătit să participe la guvernare, dar cu un premier din afara partidului. Pop a mai opinat că varianta unui Guvern de uniune naţională este valabilă.

”Este un scenariu valabil, plecând de la ceea ce se întâmplă în Parlamentul României şi în sensul în care anul acesta având două alegeri importante, poate fi considerată o perioadă de tranziţie (...). Asta este o negociere şi o discuţie pe care trebuie s-o aibă preşedinţii partidelor cu preşedintele statului, evident, preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele Senatului. Să n-aveţi impresia că toţi miniştrii din Guvernul PNL sunt slabi. Sunt miniştri care-şi fac treaba, sunt miniştri care nu au ce să caute acolo (...). Vedem din perspectiva aceasta un Guvern PNL care are câţiva miniştri care pot să facă parte şi dintr-un viitor posibil Guvern de uniune naţională: ministrul de Externe, ministrul Apărării”, a declarat senatorul PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne