Posibilul coordonator al violenţelor Jandarmeriei: "Ne-ai omorât oameni acolo. P... mă-tii de nenorocit!"

Un cetăţean care s-a intersectat cu bărbatul ce părea să coordoneze acţiunile jandarmilor din noaptea de vineri a fost gratulat de acela cu înjurături crunte doar pentru că i-a pus o întrebare.
Colonelul Cătălin Paraschiv
Colonelul Cătălin Paraschiv (Nick Stavre)

Bărbatul în alb despre care presa a scris că pare să fi coordonat intervenţia în forţă a Jandarmeriei din Piaţa Victoriei la mitingul Diasporei a fost surprins într-o înregistrare video, realizată în acea noapte a groazei, spunând unui protestatar că au fost omorâţi jandarmi şi apoi înjurăndu-l doar pentru o întrebare.

Protestatarul a filmat momentul când îl întrebase doar de ce intervin atât de agresiv jandarmii.

„Ne-ai omorât oameni acolo, mi-ai omorât jandarmi, de-aia. P... mă-tii de nenorocit”, i-a răspuns posibilul coordonator al acţiunilor jandarmeriei, potrivit înregistrării video (de la minutul 6.40).

Potrivit Hotnews, pe reţelele sociale este notată asemănarea dintre acest bărbat şi colonelul Cătălin-Răzvan Paraschiv, comandantul Brigăzii Speciale de Intervenţie Vlad Ţepeş. Hotnews.ro l-a contactat pe purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Marius Militaru, pentru a-l întreba dacă Paraschiv a coordonat intervenţia Jandarmilor din Piaţă şi dacă este persoana care apare în imagine, însă Militaru a refuzat să confirme, invocând (?!) protecţia datelor cu caracter personal.

Reamintim că peste 500 de oameni au avut nevoie de îngrijirea ambulanţei după violenţele de vineri seara, când jandarmeria a aruncat cu gaze lacrimogene şi, potrivit martorilor, cu grenade cu shrapnel, a tras cartuşe cu piper şi a lovit cu bastoane şi bocanci oameni aparent paşnici, inclusiv jurnalişti, potrivit înregistrărilor video. Dintre sutele de oameni care au avut nevoie de îngrijiri medicale, doar 24 ar fi fost jandarmi.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne