Povestea lui Robert Cracknell - "Detectivul medium numărul unu din Marea Britanie"

Creierul uman
Creierul uman (Kiyoshi Takahase Segundo / Photos.com)

Puterile extrasenzoriale ale corpului uman au fost întotdeauna un subiect care a fascinat lumea ştiinţifică. Deşi sunt numeroase persoane care au dovedit că au abilităţi paranormale, oamenii de ştiinţă au întâmpinat mari eforturi atunci când a venit vorba să le cerceteze utilizând mijloacele ştiinţifice disponibile în prezent. De multe ori aceştia nu au reuşit să le înţeleagă originea, structura şi modul cum funcţionează, putând observa doar efectele acestora.

Aţi avut vreodată un vis pe care vi l-aţi amintit, şi care mai târziu "a devenit realitate", poate chiar până la cele mai mici detalii? Sau poate aţi început brusc să vă gândiţi la cineva la care nu v-aţi mai gândit de mult şi în scurt timp chiar acea persoană să te sune sau să apară în faţa ta? Sau poate v-aţi simţit deprimat fără motiv într-o anumită zi ca după aceea să descoperiţi că cineva cunoscut a murit, sau a suferit o nenorocire, exact în momentul când te simţeai rău.

Mulţi cred că astfel de evenimente sunt "o simplă coincidenţă". Credeţi că astfel de lucruri pot fi explicate uşor utilizând logica obişnuită?

Oamenii refuză să accepte noţiunea de "al şaselea simţ", sau de „puteri extrasenzoriale”, nu pentru că ar fi cu adevărat logic să respingă astfel de lucruri, ci pur si simplu pentru ca ei nu cred că pot fi adevărate. Ideea că unii oameni ar putea avea puteri misterioase de percepţie, care nu pot fi încă explicate de ştiinţa modernă ameninţă să le distrugă unele dintre credinţele şi înţelegerile lor despre lume şi despre ei înşişi.

Povestea lui Robert Cracknell

După o viaţă de "outsider", mediumul veteran Robert Cracknell, acum în vârstă de 76 de ani, s-a remarcat de-a lungul carierei sale prin modul în care a balansat implicaţiile radicale ale darul său special şi raţionamentul său pragmatic, ceea ce i-a adus faima în lumea ciudată a fenomenelor paranormale.

Robert - cunoscut pe scară largă în anii 1980 drept "Detectivul medium numărul unu din Marea Britanie" - încă mai primeşte cereri de ajutor de la oameni din întreaga lume care caută soluţii la mistere nerezolvate, deşi, oficial, el s-a retras în urmă cu două decenii. Acesta a povestit că, în ultimii ani, a fost implicat în multe cazuri care implică omucideri, sau copii pierduţi, dar se simte "obligat" să păstreze tăcerea cu privire la cele mai multe dintre ele, fiind vorba despre lucruri atât de sensibile. După ce a câştigat o avere rezonabilă, pe măsura faimei lui, el nu mai cere bani pentru ajutorul care îl oferă.

Robert locuieşte în Cipru de 21 de ani cu soţia lui Jenny, care stenografiază impresiile psihometrice pe care le are acesta în timp ce investighează cazurile. EL vorbeşte chiar şi o jumătate de oră, aparent fără să aibă cunoştinţă de ceea ce spune.

"Se pare că am trecut literalmente barierele timpului", a declarat acesta.

Mediumul ia un obiect asociat cu o anumită anchetă în mână şi este în măsură să afle originea sa, detalii despre proprietar, inclusiv starea mentală a acestuia şi ceea ce îi rezervă viitorul.

Robert a fost implicat în cazuri de profil înalt în anii 1970 şi 1980, iar printre acestea se numără dispariţia lui Genette Tate, în care a dat informaţii cruciale poliţiei, crima lui Janie Shepard, în care abilităţile sale psihice au făcut ca el însuşi să devină suspect, şi cazul răpirii milionarei Gaby Mearth, unde din nou a adus contribuţii importante la rezolvarea acestuia.

Un alt caz celebru l-a care şi-a oferit ajutorul a fost cel al Spintecătorului din Yorkshire.

Spintecătorul din Yorkshire, Peter William Sutcliffe, a fost condamnat pentru uciderea a 13 femei şi încercarea de a omorî alte şapte. Sutcliffe era un tânăr cu probleme, care susţinea că era ghidat de de glasul lui Dumnezeu şi prin urmare a terorizat un oraş întreg timp de cinci ani, publicul fiind îngrozit de asasinarea brutală a unor femei, care erau iniţial lovite în cap cu un ciocan, apoi înjunghiate sau tăiate cu un cuţit, sau cu o şurubelniţă ascuţită.

În cadrul anchetei, Robert a prezis detaliile crimei finale şi modul în care a fost efectuată, precum şi momentul arestării lui Peter Sutcliffe. Robert i-a arătat anterior unui jurnalist şi strada unde locuia Sutcliffe.

"Poliţia şi oamenii de ştiinţă greşesc dacă continuă să ignore faptul că persoanele cu capacităţii paranormale pot descoperi noi dovezi şi indicii şi pot avea un rol esenţial în conducerea lor către soluţia finală", a afirmat răspicat Robert.

Robert este de părere că fiecare dintre noi are abilităţi paranormale, într-o măsură mai mică sau mai mare şi este de părere că enigma acestora poate fi rezolvată în comun de cei care le posedă şi de oameni de ştiinţă, în beneficiul umanităţii, pentru a-i ajuta pe cei care nu le au, să le deschidă.

El a declarat: "Aceasta este o facultate perfect normală pe care toată lumea o are. Eu am nişte perspective destul de concrete în ceea ce priveşte mecanica acestei abilităţi, deşi atunci când încerc s-o exprim m-am trezit confruntat cu tot felul de dificultăţi. Acesta este motivul pentru care am decis ca cel mai simplu mod de a o explica este de a spun povestea vieţii mele".