Poveştile cu minore obligate să facă sex cu americanii de la Deveselu, dinamitate de un fost ministru de Externe

Un soldat american înaintea ceremoniei de inaugurare a porţiunii româneşti a scutului antirachetă american Aegis Ashore, contruit la baza militară din Deveselu, România, 12 mai 2016.
Un soldat american înaintea ceremoniei de inaugurare a porţiunii româneşti a scutului antirachetă american Aegis Ashore, contruit la baza militară din Deveselu, România, 12 mai 2016. (Daniel Mihăilescu/AFP/Getty Images)

Articolul din Libertatea în care se vorbeşte despre minore obligate să ofere sex contra bani inclusiv cu soldaţi de la Deveselu este un fake news care foloseşte Rusiei, reiese din declaraţiile fostului ministru de Externe Cristian Diaconescu.

Astfel, în articolul respectiv se vorbeşte despre cazuri din 2012 ori primul pas concret pentru înfiinţarea bazei de la Deveselu s-a făcut în octombrie 2013, aşa că "până în octombrie 2013 nu era picior de american acolo!", a explicat fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu pentru Digi24.

Televiziunea citată mai atrage atenţia că încă de când a izbucnit criza Caracal, în comunicarea publică legată de dramele avându-le în centru pe Alexandra şi Luiza s-a tot încercat să se acrediteze ideea că ceea ce s-a întâmplat la Caracal are legătură cu baza militară de la Deveselu. Cei care promovează această idee intens sunt cei de la Sputnik, site finanţat de Moscova.

„Ideea aceasta a unei conspiraţii la Deveselu prinde, aşa cum a prins în Lituania ideea unui viol, în 2017. Acolo erau acuzate trupele germane NATO că ar fi fost de vină şi evident era vorba despre o tânără cu nume rusesc, de orgine rusă, care ar fi fost violată de soldaţii germani, iar autorităţile lituaniene ar fi ascuns toate aceste fapte. Fals! O informaţie falsă acolo, aşa cum nu este o informaţie verificată nici acum, în România, în niciun fel, dar unii încearcă să profite de asta”, a explicat Cristian Pîrvulescu pentru Digi24.ro.

„Mie mi s-a părut că această informaţie a fost sistematică, această idee este reluată permanent. Nu ştiu dacă întotdeauna vorbim despre un plan sau e pur şi simplu modul în care teoria conspiraţiei funcţionează. Oamenii cred că există conspiraţii. Toţi credem în cel puţin o conspiraţie. Am căzut în această capcană, am fost educaţi în spiritul teoriei conspiraţiei, şcoala pe care am făcut-o ne-a sugerat că au existat conspiraţii. Ştiţi care e culmea? Că au şi existat conspiraţii! Uneori, există. Dar de cele mai multe ori sunt politicieni sau jurnalişti sau manipulatori publici care doresc să folosească un eveniment pentru a obţine un anume rezultat. Asta vedem şi la Caracal”, a mai adăugat profesorul Pîrvulescu.

Un scandal de genul acesta poate să destabilizeze un guvern, poate să ducă la alegeri anticipate, într-o ţară normală - România nu este o ţară normală - un scandal de genul acesta poate să ducă la demisii: nu doar a unui ministru proaspăt aşezat pe post sau a unor şefi de servicii şi autorităţi, ci demisii importante, a arătat Cristian Pîrvulescu.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne