Predoiu: Secţia Specială nu poate combate corupţia în Justiţie nici dacă ar vrea

Catalin Predoiu
Catalin Predoiu (Epoch Times România)

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, luni, că modul în care a fost construită Secţia Specială de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) este unul “deficitar” şi nu ar fi putut să lupte împotriva corupţiei din sistem nici dacă ar fi vrut să o facă.

“Modul în care a fost construită este deficitar, cu o competenţă adresată strict unei categorii profesionale şi nu fenomenului de corupţie ca atare. Apoi, modul în care a fost integrată, de fapt neintegrată în structura piramidală, ierarhică a Ministerului Public, modalitatea în care practic procurorul-şef al acestei Secţii pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie emite acte procesuale fără să poată fi cenzurat de către procurorul general, modul în care a funcţionat această secţie de un an şi mai bine, fără rezultate deosebite, ba chiar cu măsuri procesuale care au pus în cauză voinţa de a combate corupţia - mă gândesc la acele apeluri retrase în cauze de mare corupţie neexplicate, nejustificate, lipsa unor anchete care să demonstreze că are capacitatea această secţie chiar să combată fenomenul de corupţie, acolo unde este, în Justiţie”, a afirmat Predoiu, la sediul Ministerului Justiţiei.

Predoiu a făcut remarcile în contextul în care, săptămâna trecută, vicepremierul Raluca Ţurcan a declarat, la Digi24, că SIIJ va dispărea “cât de curând”, precizând că dacă acest proiect va fi blocat în Parlament, Guvernul se va implica şi va rezolva problema.

“Este un proiect pe care PNL şi l-a asumat. În momentul de faţă există în Parlament. Dacă vom constata că şi acest proiect - şi ne aşteptăm la lucrul acesta - este blocat în continuare în Parlament, să îl rezolvăm pe cale parlamentară, prin Guvern însă. Pentru că vreau să menţionez aici pentru toată lumea că PSD spune cum PNL încalcă democraţia şi substituie guvernul. Au invocat chiar şi un conflict instituţional între Guvern şi Parlament şi se substituie Guvernul Parlamentului şi venim cu angajările de răspundere”, a precizat Raluca Turcan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne