Prefectul de Constanţa, către cei care nu respectă regulile pe litoral: De câte cazuri e nevoie ca să credeţi că nu e de glumă?

Plaja Modern din Constanţa, vacanţă pe Litoralul românesc
Plaja Modern din Constanţa, vacanţă pe Litoralul românesc (Epoch Times România)

Prefectul de Constanţa, George Niculescu, a afirmat, luni, la RFI, că printre cei care merg să îşi petreacă vacanţa pe litoralul românesc există persoane manipulate să nege existenţa coronavirusului. Niculescu precizează că pe plajele administrate de privaţi, dimineaţa turiştii găsesc şezlongurile aşezate la distanţă regulamentară, dar că oamenii, din dorinţa de a socializa, le mută astfel încât să fie mai aproape de prieteni sau cunoscuţi. Astfel, din ce în ce mai mulţi turişti de pe litoral încalcă regulile de protecţie impuse de starea de alertă.

Totodată, George Niculescu menţionează că în cazul celor care refuză să respecte aceste reguli, autorităţile intervin cu toată fermitate şi deşi din afară situaţia pare scăpată de sub control, prefectul susţine că acestea sunt zilnic la datorie “în fiecare staţiune turistică”.

La remarca jurnalistului RFI că situaţia pare scăpată de sub control de autorităţi, prefectul Constanţei a răspuns:

”Este un punct de vedere acesta că este scăpată de sub control. Noi suntem prezenţi la datorie în fiecare zi, în fiecare staţiune turistică. Personal, sunt în fiecare weekend pe teren. Pentru cei care sunt din punctul meu de vedere manipulaţi în a crede că acest virus nu există sau se folosesc de nişte interpretări de domeniul SF cum că toate sunt fake news-uri în ce priveşte virusul acesta, le spun următorul lucru: de câte cazuri de îmbolnăviri pe zi este nevoie, ca să credem că nu este de glumit?”.